Kategoriler

Meydan

Keleşoğlu : ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANMAYACAK

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Keleşoğlu, öğretmenlerin hakları iyileştirilene kadar 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamayacaklarını açıkladı

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Keleşoğlu, Cumhuriyet Park`ta bulunan Medya Evi`nde ilçe temsilcileri ve sendika üyesi okul müdürleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Keleşoğlu, “Türkiye`de sosyal ve ekonomik alanda meydana gelen olumlu gelişmeler, sadece 24 Kasım Öğretmenler Günü`nde hatırlanan öğretmenlere yansıtılırken AKP hükümeti cimri davranıyor. AKP hükümetinin bu uygulamasını protesto etmek amacıyla, Öğretmenler Günü`nü kutlamayacağız. Protestomuz bu durum düzeltilene kadar devam edecek” dedi.

 

BAŞLICA NEDENLER

Öğretmenler Günü`nü protesto etme gerekçelerini sıralayan Keleşoğlu, “Ülkemizin geleceğini inşa eden öğretmenlerin fedakârlıkları görmezlikten geliniyor. Öğretmenler sürekli olarak itibar kaybına uğratılıyor. Her yıl kasım ayında yatırılması gereken bir maaş tutarındaki ikramiyelerimiz yatırılmıyor. Ek ders ücretleri 12 liraya çıkarılacaktı bu söz tutulmadı. Ek ders ücretlerinin, maaşlara ek olarak yapılması gereken ödemelerin ödenmemesi ve emekli maaşlarına yansıtılmaması, 24 Kasım Öğretmenler Günü`nü kutlamamamızın başlıca gerekçelerini oluşturuyor” dedi.

 

YÜZDE 60 DÜŞÜYOR

Türkiye ve dünyada öğretmenlikle ilgili gerçekleri üyeleriyle paylaşan Keleşoğlu, “Öğretmenlerin sorumluluğu çok ama karar alma yetkisi yok. Ya da çok sınırlı. Öğretmenler 60 yaş süreleri doldukları halde emekli olmak istemiyor. Çünkü emekli olunca görevdekine oranla emekli maaşlarında yüzde 60 kayıp meydana geliyor. Çalışma hayatında kadın erkek eşitliğinin sağlanması için başörtü yasağının kaldırılması lazım” şeklinde konuştu. Eğitim-Bir-Sen üyeleri daha sonra birlikte öğle yemeği yedi. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
93 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
60 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu