Kategoriler

Meydan

Yıldız, “Geçmişi Unutmayacağız”

CHP Körfez İlkçe Başkanı Bülent Yıldız, 1993 yılında yaşanan Madımak Oteli olaylarının yıldönümünde yaptığı açıklamada, geçmişte canlarının çok yandığını ve yaşananları unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını söyledi.

Bülent Yıldız yaptığı açıklamada, “Dünya bütün karanlıkları bir araya gelse; bir mumun ışığını söndüremez.”

Tarih, hep bu söz üzerine anlamlandırdı kendini. Nice karanlıklar, toplaşıp içlerinde aydınlıklara saldırdılar. İstediler ki hep karanlık olsun. Zira ışık gösterir; kendi içlerini gösterir… İçlerinin o korkunçluğunu, zihin dehlizlerinin kokuşmuşluğunu gösterir… Karanlıklar, istemez aydınlıkları bu yüzden. Bu sebepledir; topluma kandil olanların çektiği eziyetler.

2 Temmuz 1993, Sivas’ın Madımak Oteli. Şairlerin dizelerinde, ozanların türkü nağmelerinde bir ateş var. Bir ateş ki; yakmaz, aydınlatır. Işık olur karanlık dehlizlere… Ancak bir ateş daha var ki; Madımak Oteli’nin çevresinde toplanıyor. Bir ateş daha var ki; insanı diri diri yakacak birazdan. Bu ateşin yakanı belli değil lakin taşıyanı, körükleyeni bellidir: “Cehalet”.

Madımak Oteli’ni bu ateş yaktı. Otuz üç aydınımızı bu ateş yaktı. Bu ateş yanmaya devam ediyor. Cehaletin hüküm sürdüğü her yerde yanmaya devam ediyor. Bu ateşi söndüreceğiz. Bu ateşi taşıyan cehaletin kökünü kazıyacağız.

Biz bir ülke düşlüyoruz; ozanların türkülerini söyleyebildiği, şairlerin şiirlerini korkmadan kaleme aldığı ve insanın, başka bir insanı diri diri yakacak kadar içinde nefret barındırmadığı, karanlığa teslim olmadığı bir ülke. Zira geçmişte canımız çok yandı ve bu yüzden geçmişi unutmayacağız.

UNUTMADIMAKLIMDA…” şeklinde seslendi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Erol Başkan’dan Yeni Uygulama
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Tahtalı ve Ekibi Yeni Muhtarları Ziyaret Etti
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Söğüt’ün Makamı Boş Kalmıyor
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği Üniversite Öğrencilerine Bilimsel Destek Oluyor
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
Erzurumlulardan Yeni Başkan Ömeroğlu’na Ziyaret
GÜNDEM
140 Kez Görüntülendi.
Kahveci’nin Bir Sporcusu Daha Şampiyon Oldu
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir TSM Korosu’ndan Muhteşem Bahar Konseri
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Engelliler Haftasında Kervansaray’da Sinema Keyfi
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe’ye Nezaket Ziyaretleri
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Kartepe'de Avıs 2024 Şampiyonası Sona Erdi