Kategoriler

Meydan

Başkan Hürriyet’in Ata Tohumu Hamlesinde Büyük Başarı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğü ile yerel tohumu korumak, çoğaltmak ve gelecek nesillere aktarmak için ata tohumu deneme üretimine başlayan İzmit Belediyesi, 80 günde büyük başarı kaydetti

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğü ve İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kontrolünde Durhasan Mahallesi’nde bulunan tarımsal arazinin belli bir bölümüne daha önceki köy ziyaretlerinde toplanan tohumlar ekildi. Sağlıklı tarımı desteklemek, yerli üretimi arttırmak ve ata tohumunu gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalara başlayan İzmit Belediyesi, ilk aşamada deneme üretimi yaptığı alanda domates, salatalık, biber, patlıcan, karpuz ve fasulye ekimi gerçekleştirdi. 80 günlük süre içerisinde ata tohumu üretiminde büyük bir başarı kaydeden İzmit Belediyesi, Ekim ayında kuracağı serada fide üretimine başlayacak.

ÇOCUKLARIMIZA AKTARMAK İÇİN

Durhasan Mahallesinde bulunan tarımsal arazide ilk hasadını yapan ve ata tohumu deneme üretiminin gerçekleştiği alanda da incelemelerde bulunan Başkan Hürriyet, “Ata tohumunu çoğaltmak amacıyla deneme bahçemizi kurduk. 80 güne gibi kısa bir zaman dilimine rağmen başarılı bir noktadayız. Bunun daha sürdürülebilir olması için tekniğini doğru kurmaya çalışıyoruz. İzmit ölçeğinde çok daha fazla üretim yapmak, sağlıklı tarım yapmak ve yerel tohumumuz çocuklarımıza aktarmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
93 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
60 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu