Kategoriler

Meydan

Kocaeli Balkan Göçmenleri Derneği Kuruldu

Kocaelili Balkan Göçmenleri yeni bir derneğe daha kavuştu. Kocaeli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin temelleri Körfez’de atıldı.

Kocaeli’de yaşayan Balkan Göçmenlerinin yoğun talepleri üzerine Körfez ilçe Kuzey Mahallesi Esentepe Cad. N:36 kurulan derneğin yönetim kurulu belirlendi. Kurucu Başkan İlhan Topaloğlu, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Vedat Yavuz, Yönetim Kurulu Sekreteri Beyhan Tuna, Teşkilatlanma ve Dış İlişkiler Sorumlusu Başkan Yardımcısı Servet Çakıcı, Sosyal ve Kültürel İşler Sorumlusu Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, Hukuk işleri ve Basın Yayın Sorumlusu Başkan Yardımcısı Şaban Yılmaz, Gençlik ve Spor ve Eğitim Sorumlusu Başkan Yardımcısı Osman Çakır.

 

AMAÇ; BALKANLARI BİR ARAYA GETİRMEK

Kurucu Başkan İlhan Topaloğlu yaptığı açıklamada; “Derneğimizin amacı coğrafi bir bölge olan Balkan Yarımadasından Ana Yurda göç etmiş, halen Balkan Yarımadasında yaşamakta olan ve bundan sonra da göç edecek olan soydaşlarımızı bir araya getirerek onları ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarına ilgili kurumlarla irtibat kurarak çözüm bulmak, sözü edilen bölgede yüzyıllar boyunca egemen olmuş Atalarımızın, Kültür mirasını, örf ve adetlerini yaşamaktır.

 

HEDEF; FEDERASYON

Gerçekleştireceği faaliyetlerle üyelerinin dışında yerel ve ulusal düzeyde toplumunun ihtiyaç ve sorunlarını yönelik çözümler üretmek ve toplumsal gelişmeye katkı sağlamak amaçlıdır. Kocaeli genelinde bütün Balkan Göçmenlerini derneğimize üye olmalarını ve yapılacak etkinliklerine katılmalarını bekliyoruz. Bazı dernek başkanları gibi küçük olsun benim olsun değil de büyük olsun Göçmenlerin olsun diye kuruldu bu dernek. Hedefimiz Kocaeli’ de Rumeli Trakya Balkan Federasyonu kurmak.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Kayıp Merve Bulundu
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Karaosmanoğlu, Söğüt’ü Makamında Ziyaret Etti
GÜNDEM
113 Kez Görüntülendi.
2 Kişi Öldü, Körfez'li Esnaf Ölümden Döndü!
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
1 Ton 100 Kilo Gümrük Kaçağı Tütün Ele Geçirildi
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
“6. Doğu Marmara Uluslararası Proje Pazarı 2024” KOÜ Teknopark'ta
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Sanat Dolu Gece
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Derince’mizi Ortak Akılla Yönetmekte Kararlıyız
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Hasta Nakil Ambulanslarıyla Tedaviye Güvenli Ulaşım
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Genç Kızdan 3 Gündür Haber Alınamıyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
  İlimtepe 118. Sokakta Üstyapı Yenilendi