Kategoriler

Meydan

Derince’de Atatürk Saygı ile Anıldı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yıl dönümü dolayısıyla Derince’de Kaymakamlık ve Şükrü Aracı İlkokulu’nda anma programları düzenlendi

İlk Tören Kaymakamlıkta

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde yurt genelinde düzenlenen törenlerle anıldı. Derince’de gerçekleşen törenlerin ilk noktası ise İlçe Kaymakamlığı oldu. Kaymakamlık tören alanında gerçekleşen anma programı Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Albay Metin Eyiyürekli ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saatler 09:05’i gösterirken sirenler eşliğinde saygı duruşu gerçekleşti ve ardından İstiklal Marşımız okundu. Aynı anda Derince Belediyesi önündeki alanda düzenlenen törende de Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk saygıyla anıldı.

Şiirler ve Sinevizyon Gösterisi

İlçe Kaymakamlığı’ndaki çelenk sunumunun ardından ilçedeki ikinci program Şükrü Aracı İlkokulu’nda gerçekleşti. Bu yıl Derince Piri Reis Ortaokulu tarafından hazırlanan anma programı katılımcılar tarafından takip edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programında Piri Reis Ortaokulu Müdürü Fazlı Cengiz günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı.  “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” adlı şiirin seslendirildiği törende “Atatürk’ün Hayatı” kronolojik olarak katılımcılarla paylaşıldı. “Mustafa Kemaller Tükenmez” şiiriyle devam eden anma programında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamından kesitler aktaran sinevizyon gösterisi sahnelendi, sevdiği türküler seslendirildi. Anma programı ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödül verilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
93 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
59 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu