Kategoriler

Meydan

Yılların Çözülemeyen Sorununa El Attılar

CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, Meclis Üyesi Eren Kır, Kadın Kolları Başkanı Naciye Seçilmiş ve ilçe yöneticileri pandemi günlerini yapacakları nokta ziyaretleri ve sorun belirleme çalışmaları yaparak değerlendirme kararı aldılar.

Bu kapsamda ilk ziyaretlerden birisi yarımca Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Veysel Şenol ve yönetimine yapıldı. Ziyaret sırasında eski anılar konuşuldu ve bölgenin en büyük sorunu olan Rota ışıklarda ki yapılamayan düzenlemeler not edildi. Bülent Yıldız, sorunun takipçisi olacaklarını, gerekirse meclise kadar taşıyacaklarını söyledi. Ziyaret sonrasında Başkan Şenol’a, Atatürk resimli saat hediye edildi.

Eski iş arkadaşlarının buluşması

Ziyaret sırasında Kooperatif Başkanı ve İlçe Başkanının eski iş arkadaşı oldukları ortaya çıktı. 1984 lü yıllarda nakliyecilik yapan Bülent Yıldız’ın kooperatifte taşımacılık yaptığı, yaşadığı bir kaza sonrasında bıraktığı öğrenildi. Duvarda asılı olan eski bir resme birlikte bakan Şenol ve Yıldız’ın o dönemdeki ortak arkadaşlarını tek tek tanıyıp, anılarını canlandırmaları da ilginç bir an oldu.

Yılların sorunu

CHP Körfez İlçe Başkan Bülent Yıldız, bölgenin yıllardır çözülemeyen sorunu olan Rota ışıklarda ki düzenleme talebin öğrenince şaşırdı. Bülent Yıldız, Rota ışıklardan D-100’e çıkmak için kamyon ve tırların mahalle içinden kilometrelerce giderek, köprü altından çıkıp dönüş yaptıklarını öğrenince de şok oldu.

Kooperatif Başkanı Veysel Şenol ve nakliyeci esnafı, bu yolculuğun mahalle için de tehlike olduğunu ama mecbur kaldıklarını belirterek, “İstanbul şeridinden gelen araç Rota Limanı tarafına girmek için kilometrelerce giderek, Kirazlıyalı’dan dönüyor. Bu sırada polis tarafından sık sık ceza yazılıyor. Limandan çıkan araçta İstanbul tarafına dönmek için mahalle içinden dolaşıp, Kocaeli Üniversitesi karşısından köprü altından dönüş yapıyor. Yarın üniversite tam faaliyete geçince bu dönüşler hem araçlar, hem de öğrenciler için de sıkıntı olacaktır. Bizim istediğimiz, limandan çıkan araçların direk karşıya geçerek İstanbul yönüne dönmesi ve gelen araçlarında aynı noktadan limana dönebilmesi. Bu da yapılacak olan alt geçit ya da ışık düzenlemesi veya yonca şeklinde bir yol yapımı ile mümkün oalacaktır. Bu konuda çalışmalar yapıldı ama bu senenin de planlamasında yer almadığını öğrendik. Bir an önce bu sorunun çözümlenmesini bekliyoruz” dedi.

Bülent Yıldız, çok önemli olan ve yıllarca çözülmeyen sorunu not ettiklerini, Meclis Üyesi Eren Kır’ın bu konuda çalışama yapacağını ve önce belediye meclisinde gündeme getirileceğini, daha sonra da gerekirse Genel Merkeze notun ulaştırılarak Mecliste gündeme gelmesini sağlayacaklarını, sonuna kadar çözüm için çalışacaklarını söyledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Erol Başkan’dan Yeni Uygulama
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Tahtalı ve Ekibi Yeni Muhtarları Ziyaret Etti
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Söğüt’ün Makamı Boş Kalmıyor
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği Üniversite Öğrencilerine Bilimsel Destek Oluyor
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Erzurumlulardan Yeni Başkan Ömeroğlu’na Ziyaret
GÜNDEM
132 Kez Görüntülendi.
Kahveci’nin Bir Sporcusu Daha Şampiyon Oldu
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir TSM Korosu’ndan Muhteşem Bahar Konseri
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Engelliler Haftasında Kervansaray’da Sinema Keyfi
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe’ye Nezaket Ziyaretleri
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Kartepe'de Avıs 2024 Şampiyonası Sona Erdi