Kategoriler

Meydan

Yıldız, “Liyakatlı Yapılan Her İşte Destekçi Olacağız”

CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, İlçe teşkilatı adına yaptığı açıklamada işe alımlarda şeffaf olunması ve liyakata göre hareket edilmesini istedi.

Yıldız, liyakata uygun olarak yapılan faydalı her işte belediye başkanının yanında olacaklarını, aksi durumda da karşı olacaklarını söyledi.

Bülent Yıldız yaptığı basın açıklamasında, “Değerli Körfez halkı;

Adalet, eşitlik ve hakkaniyet ilkelerini içinde barındıran ve toplumun en güçlü bağlarından birisidir. Öyle ki; bu bağı yitiren toplumlarda kaotik bir süreç hakim olur. Her dört gençten birisinin işsiz olduğu ülkemizde de durum ne yazık ki “adaletsizlik” üzerinde anlamlandırılmaktadır.170 bin nüfuslu ilçemiz, gerek ekonomik gerekse sosyolojik olarak, Türkiye gerçeğine en yakın yerleşim yerlerinden birisidir. Dolayısıyla genel tabloda şikayet ettiğimiz her şey burada da vuku bulmaktadır. “Liyakatsizlik” ise; bu listede belkide başı çekmektedir. İlçemizde, ne yazık ki bu adam kayırma düzeninden ziyadesiyle nasibini almış bulunmaktadır. Basında yer alan gelişmeleri büyük bir üzüntü ile takip etmekteyiz. Ancak tüm bu olanlara rağmen olanca inancımız ve gücümüzle bu hastalıklı düşünce ile savaşıyoruz. Bunu ise “halkın olan, halkındır” felsefesini düstur edinerek gerçekleştirmekteye gayret ediyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki: “Hep ben ve benim gibi olanlar” düşüncesi, nitelikli insanlarımızı yönetim dışında bırakarak kamu kurumlarının zarar etmesine sebep olmaktadır. Yerel yönetimlerde de durum değişmez. Eğer bir belediye, sadece kendisine oy verenleri kayırırsa; partisi kazanır, ilçesi kaybeder.Biz kaybetmek istemiyoruz. Çünkü bu ülkeyi seviyoruz ve her kazanım bizler için değerlidir. Nitekim; İzmit Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi gibi halkçı düşünceyle hareket eden yerel yönetimler, yaptıkları liyakatli atamalar sayesinde her türlü siyasi baskıya rağmen ciddi kazanımlar elde etmiştir. Bu örnek ışığında;

ilçemizi yönetenlere şunları söylemek istiyoruz:

• Gençlerimiz başta olmak üzere zor durumda kalanlara, hiçbir ayrım gözetilmeksizin destek olunsun,

• Belediyeye yapılan her türlü işçi alımı, Online Platformlar üzerinden şeffaf bir şekilde gerçekleştirilsin ve adil bir kıyaslama olmadan kimse işe alınmasın,

• Bu sebeple Bilgi İşlem Daire Müdürlüğü, ivedilikle bir “Kariyer Körfez” platformu oluştursun ve bu platformdan tüm vatandaşlarımızın haberdar olunması sağlansın.

Körfez Belediyesi, liyakat düzenini tahsis etmek için yapacağınız her girişimde en büyük yardımcınız biz olacağız. Ancak - haberiniz olduğu yada olmadığı-, liyakatsiz bir şekilde yapılan her atamada da karşınızda ilk önce bizim olacağımızı da bilmenizi isteriz. Kamuoyuna saygılarımızla” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
VALİ YAVUZ: "SAĞLIK TURİZMİNDE GİDEREK ÖNEMLİ YERE GELDİK"
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
Otomobil 10 Metrelik İstinat Duvarından Uçtu: 5 Ağır Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KO-MEK İlçe Sergileri Heyecanı Başlıyor
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Emlak Kulübü, Kuruluşunun 2. Yılını Coşkuyla Kutladı
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
Söğüt: "Tüm Kamu Kurumları İle İş Birliği İçinde Olacağız"
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Ben, Sen Yok Biz Varız
GÜNDEM
40 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu