Kategoriler

Meydan

Gölcük Belediyesi’nden Eğitim Ve İstihdama Önemli Katkı

Gölcük Belediyesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile arasında imzalanan protokol gereğince, toplam 143 meslekten, Gölcük’te ihtiyaç duyulan mesleklerde, mesleki yeterlilik eğitimi verilecek. Böylelikle gençlerin istihdamı ve eğitimine önemli katkı sağlanmış olacak.

Gölcük Belediyesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile “Mesleki Yeterlilik Eğitimi, Sınav ve Belgesi” protokolü, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Sarıbıyık’ın katılımı ile bugün imzalandı.

TOPLAM 143 MESLEKTE, MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİMİ VERİLEBİLECEK

Gölcük Belediye Meclisi’nin şubat ayı oturumunda verdiği yetkiye istinaden; Gölcük Belediyesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Yaşam Boyu Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Mesleki ve Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında bugün imzalanan ortak hizmet protokolüyle; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen toplam 143 meslekten, Gölcük’te ihtiyaç duyulan mesleklerde, mesleki yeterlilik eğitimi verilecek.

KATILANLAR ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ALACAKLAR

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada: “Eğitime katılanlar, yine eğitimi veren Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Yaşam Boyu Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Mesleki ve Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılacak sınavda başarılı olmaları halinde, uluslararası geçerliliği olan mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanacak ve meslek sahibi olacaklar.  Proje bu yönüyle, Gölcüklü hemşehrilerimizin, özellikle de; gençlerimizin meslek sahibi olmalarına ve istihdamına önemli katkı sağlayacak.  Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr.Mehmet SARIBIYIK başta olmak üzere; projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. İlçemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.


Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Yavuz Çifti, ÖNEM Projesi Kapsamında Çocuklarla Bir Araya Geldiler
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Sevindikli’de Gönüllü Eller 30 Kilo Atık Topladı
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den Resmi Yazışma Kuralları Eğitimi
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Allak, Belediye Başkanı Ömeroğlu’nu Ağırladı
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Kahveci’nin Sporcuları 7 Madalya Birden Getirdi
GÜNDEM
49 Kez Görüntülendi.
İşadamının Feci Ölümü Güvenlik Kamerasında
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Söğüt, Eski İl Başkanı Ellibeş’i Ağırladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Gölcük Belediyesi Çocuklara Çevre Bilinci Aşıladı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’in “Çiftçi Şenliği” Başlıyor
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Çenesuyu Hak Ettiği Değeri Kazanacak