Kategoriler

Meydan

Kartepe Zabıtası Esnafı Bilgilendiriyor

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ilçedeki çeşitli işkollarında faaliyet gösteren esnaf grupları ile biraraya gelmeye devam ediyor. Özellikle çevre konusunda duyarlılığa dikkat çekmek ve son yasal düzenlemeler hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantılarda pazarcılar ve hurdacılarla bir araya gelen belediye yetkilileri esnaftan beklentilerini de aktardı.

İki farklı oturum halinde gerçekleşen bilgilendirme toplantılarının ilki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Kartepeli pazarcı esnafı ile gerçekleştirildi. Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Bali Holat’ın da hazır bulunduğu toplantıya pazarcılar ilgi gösterdi. Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, Kartepe Pazarcılar Dernek Başkanı Muharrem Küçük ve pazarcı esnafının hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısında yeni Pazar yönetmeliğinin getirdiği yükümlülükler, Pazar yerlerindeki eksiklikler ve talepler katılımcılara aktarıldı.

Esnafa yönelik bilgilendirme toplantılarının ikincisi ise belediye toplantı salonunda hurdacılarla yapıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İlknur Şakar, Zabıta Müdürü Selman Çelik ile Ruhsat ve Denetim Müdürü Semra Begeç’in nezaretinde hurdacılarla gerçekleşen buluşmada ise, görsel ve çevresel kirlilik konusunda uyarılarda bulunuldu. İşletme sahiplerinden çevre ile ilgili kanunun öngördüğü tüm önlemleri almasını bekleyen belediye yetkilileri, hurdacılardan daha düzenli bir görünüm sergilemelerini de istedi. İkinci el metal ürün satışı yapan esnaftan da işyerlerinde demir hurdası bulundurmamasını isteyen Zabıta Müdürü Selman Çelik, belediyenin ve kanunların öngördüğü düzenlemelere esnafın gereken önemi göstereceğine inandığını belirtti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
92 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
54 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu