Kategoriler

Meydan

Farkındalık İçin Balon Uçurdular

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısıyla down sendromlu çocukları belediyede ağırladı.

Farkındalık yaratmak için rengarenk balonları birlikte gökyüzüne bıraktılar

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısıyla down sendromlu çocukları belediyede ağırladı. Gülünce Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Körfez Verimli Özel Eğitim Okulu öğrencileri, yöneticileri velilerin katıldığı ziyarette renkli görüntüler de vardı. Misafirlerini toplantı salonunda ağırlayan Başkan Söğüt, down sendromlu çocuklarla tek tek sohbet etti.

BELEDİYEDE AĞIRLADI

Daha sonra onlara küçük birer hediye takdim eden Başkan Şener Söğüt, "Down sendromlu çocuklarlımızda normal gelişim gösteren bireylerden bir fazla yani 47 kromozom bulunmaktadır. Down sendromunun bir hastalık olmadığını, farklılık olduğunu ve farklı olmanın normal olduğunu herkese duyurmak ve bu duyarlılığı arttırmak çok önemlidir. Bu anlamda herkesin üzerine düşen çabayı göstermesi gerekmektedir.

SEVİLMEYİ HAK EDİYORLAR

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü, bu alandaki çabaların yoğunlaştığı, neler yapılabileceğinin konuşulduğu ve bunların hayata geçirildiği bir gündür. Unutmayalım ki onlar acıma duygusu oldukça gelişmiş, çıkarcılık, bencillik gibi davranışları olmayan karşılıksız seven, yalan söylemeyen ve sadece sevilmeyi hak eden bireylerdir” dedi.

GÖKYÜZÜNE BIRAKTILAR

“Onlarla hayat daha anlamlı, daha renkli ve daha eğlencelidir” diyen Başkan Şener Söğüt, “21 Mart'ın eşit olduğumuzun ve aramızdaki bir sayı farkın "fark" olmadığının anlaşıldığı bir gün olması temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. Başkan Söğüt daha sonra çocuklarla birlikte belediye binası önünden renkli balonları gökyüzüne bıraktı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
VALİ YAVUZ: "SAĞLIK TURİZMİNDE GİDEREK ÖNEMLİ YERE GELDİK"
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
Otomobil 10 Metrelik İstinat Duvarından Uçtu: 5 Ağır Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KO-MEK İlçe Sergileri Heyecanı Başlıyor
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Emlak Kulübü, Kuruluşunun 2. Yılını Coşkuyla Kutladı
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
Söğüt: "Tüm Kamu Kurumları İle İş Birliği İçinde Olacağız"
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Ben, Sen Yok Biz Varız
GÜNDEM
40 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu