Kategoriler

Meydan

Başkan Güney: "İş Yapmıyorsunuz Yapanı Engellemeyin"

Eski tekel binasının kalıntısının yıkılmasına tepki gösteren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e şu sert sözlerle seslenen AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, “İş yapmıyorsunuz, bari iş yapanı engellemeyin” dedi

İzmit Sabri Yalım Parkı’nda yıkımı gerçekleşen Tekel binasının duvarı tartışmaya sebep oldu. AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, devarın sağlıksız olduğu ve her an yıkılabilecek raporu bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit’e değer katacak, şehrin marka değerini yükseltecek Yürüyüş Yolu Projesi kapsamında Sabri Yalım Parkı içinde kalan eski tekel deposu kalıntısı duvarın yıkımı nedeniyle ortalığı ayağa kaldıran İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e çağrımdır: İş yapmıyorsunuz, bari iş yapanı engellemeyin.

YIKIMI YAPILDI

Tarihi bina dediğiniz yapıyla ilgili yıkım öncesi tüm görüşmeler yapılmış, 1966’da inşa edilen binanın “gizemli” yangın sonrası geriye kalan duvarının sağlıksız olduğu, her an yıkılıp can kaybı ya da yaralanmalara neden olabileceği tespit edilmiş, faydadan çok çevreye zarar getireceği anlaşılmış ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanında yıkımı yapılmış.

TUĞLALAR SİRMEN’E!

Tekel binasının molozları arasından topladığınız o tuğlalara gelince; üniversite çağında geldiğiniz İzmit’in tarihini bilemeyeceğinizi düşünerek diyorum ki, o tuğlaları Sefa Sirmen’e götürün, 1994’teki o gizemli yangınla ilgili size gerekli bilgileri versin. Hesap soracaksanız da kendisine sorun.” 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
93 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
59 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu