Kategoriler

Meydan

Yeni Büyükşehir Yasası Köy Muhtarlarına Anlatıldı

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, mahalle statüsüne dönüştürülen ilçedeki 10 köy muhtarı ile bir araya gelerek yeni büyükşehir yasası hakkında bilgi verdi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, on üç ilde büyükşehir belediyesi ve yirmi altı ilçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına ilişkin 6360 sayılı kanun ile ilgili bilgilendirmede bulunmak için önceki akşam belediye toplantı salonunda, Kartepe İlçesi’nde mahalle statüsüne dönüşen köy muhtarları ile bir araya geldi. Kartepe’nin köy muhtarları ile yapılan toplantıda, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık beraberinde yardımcıları Mehmet Filiz ile Bali Holat ve Yazı İşleri Müdürü Mesut Şişman ile bilgilendirmede bulundu.

 

Yeni yasa ile mahalle muhtarlığı statüsüne kavuşan köy muhtarlarından sahip oldukları envanterlerin çıkartılması da istenen toplantıda muhtarlar, yürürlüğe giren kanunun muhtarlıklara getirdikleri ile ilgili merak ettikleri konulara da cevap buldular. Her platformda muhtarları belediyenin birer organı olarak gördüğünü belirten Başkan Karabalık, “Yeni yasanın yürürlüğe girmesi ile muhtarlarımızın merak içine oldukları pek çok kaygı da düzenlemelerle giderilmiştir. Muhtarlıklarımıza pek çok kolaylıklar ve hizmet sürekliliğini sağlayacak getirileri olan bu kanunun maddelerinin bir kısmı seçimlerle bir kısmı da yasanın yayım tarihi ile yürürlüğe girecektir. Biz belediye olarak her zaman olduğu gibi bu geçiş sürecinde de muhtarlarımızın yanında yer alacağız. Her konuda kendilerine gereken kolaylığı ve bilgilendirmeyi vermeye devam edeceğiz. Bu geçiş sürecini hep birlikte başarılı bir şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Yarar, Erdemiş’i de Kutladı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt Engelli Ailelerine Konuk Oldu
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Derince’de Müzik Dolu Bir Akşam
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
Engellilerin Yüzünü Güldürdüler
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Engelsiz Bahar Şenliğinde Engeller Aşıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Söğüt’e Genel Merkez Ziyareti
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Hürriyet: "Umudun ve Mücadelenin Işığında Nice 19 Mayıslara! "
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Ve KTO’dan, Üniversiteliler İçin ‘Kariyer Günleri’ Başlıyor
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Sezer: “19 Mayıs Tam Bağımsız Devlet Kurma Kararının İlk Adımıdır”