Kategoriler

Meydan

Cemil Meriç’te Kışlıklar Hazır  

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim alanlar, kendi başlarına alışveriş yapmayı, kışlık hazırlamayı ve kendilerine güven duymayı öğrendi

 

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, kış ayı için hazırlıklarını tamamladı. Sonbahar etkinliği kapsamında bir araya gelen öğrenciler, birbirinden lezzetli kışlıkları eğitmenleriyle birlikte hazırladı. Ürünlerin temin edilmesinden son işlemin yapılmasına kadar her basamağında emek harcayan öğrenciler keyifli bir hafta geçirmedin tadını çıkardı.

 

UYGULAMALI ETKİNLİK

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen sonbahar etkinliği kapsamında kışa hazırlık adı altında uygulama yapıldı. İlk olarak öğrenciler, eğitmenleri eşliğinde kış için yapacakları ürünlerin listesini çıkardı. Daha sonra malzeme listesi hazırlayarak alışverişe çıkan öğrenciler, markete gidilerek bağımsız yaşam becerileri adı altında alışveriş yaptı. Kendi başına hareket etme becerisi kazandırmayı hedefleyen bu etkinlikte, öğrenciler bireysel olarak alışveriş yapma fırsatı buldu.

 

HER GÜNE BİR ETKİNLİK

Her güne bir etkinliğin planlandığı kış hazırlığı kapsamında pazartesi günü ayva reçeli, salı günü peynir yapımı, çarşamba günü zeytin kurulumu, perşembe günü kışlık domates sosları ve cuma günü turşu kurumu gerçekleştirildi. Ürünlerin yapımının her aşamasında bütün öğrenciler yer alırken her etkinlik sonrası konu anlatımı yapılarak öğrencilerle birlikte etkinlik kağıtları ve resimler yapıldı.

 

KENDİNE GÜVENİ ARTIRMAYI AMAÇLIYOR

Sonbahar temalı pano hazırlanırken öğrencilere sonbahar mevsimi ve kış ayına hazırlık süreciyle ilgili bilgiler verildi. Sosyal becerilerin artırılmasını hedefleyen etkinlik aynı zamanda öğrencilere ‘yapabilirim’ duygusunu aşılamayı ve kendine olan güveni artırmayı amaçlıyor.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
92 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
56 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu