Kategoriler

Meydan

Başkan Doğan, Gazetecilerin Gününü kutladı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, her yıl 10 Ocak tarihinde kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Medya kuruluşlarının, demokratik süreçlerin sağlıklı işlemesi için sorumluluk ve yükümlülük sahibi olduğunu belirten Doğan, "Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir" dedi.

 

Basının toplumun bilgilendirilmesi, kurumlar arasındaki iletişimin sağlanması,  kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluklarının olduğunu ifade eden Dr. Nevzat Doğan, "Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, halkı ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirir” diyerek gazeteciliğin son derece önemli ve zor bir meslek olduğunu ifade etti.

 

Doğan “İlçemiz ve bölgemizde de faaliyette bulunan yerel ve bölgesel gazete, dergi, radyo, internet  ve televizyonlarımız ile ulusal ajanslarımız temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıl dönümü olan Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, bütün basın mensuplarımıza başarılar diliyorum" dedi.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
49 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de Saniyeler Yarışacak
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Gölcük Belediyesi Engelleri Birer Birer Kaldırıyor
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Allak ve Beraberindekiler Aslantaş’a Konuk Oldu
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Market Alevlere Teslim Oldu
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
Acun Ilıcalı'nın Amcası Son Yolculuğuna Uğurlandı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
TEM'de Minibüs Alev Alev Yandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Başkan Talus Başkan Ölmez’i Ziyaret Etti
GÜNDEM
94 Kez Görüntülendi.
Körfez’in Kızları Ragbide Türkiye Şampiyonu Oldu