Kategoriler

Meydan

Dağcılar İzmit'e döndü

Sarıkamış Allahüekber Dağları'nda 98 yıl önce donarak şehit olan Mehmetçikleri anma etkinliklerine katılan Kocaeli Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü sporcuları İzmit’e döndü.

Sarıkamış Allahüekber  Dağı Şehitleri Anma Tırmanışı'na katılmak için İzmit’ten giden dağcılar önce Sarıkamış Kızılçubuk köyü mevkiinde Türkiye’nin farklı illerinden  gelen yaklaşık  300 dağcı ile kamp kurdu ve geceyi bir metreyi aşan kar üstündeki çadırlarda geçirdi. İzmitli dağcılar yoğun kar yağışı altında  eksi 10 derecede 8,4 kilometrelik anma yürüyüşü gerçekleştirdi. Bu yürüyüş yaklaşık 3 saat sürdü. Ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle Soğanlı Dağlarını aşan dağcılar  resmi törenlerin yapıldığı Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ndeki etkinliklere de katıldı.  


Törenlerden sonra Allahüekber dağına çıkmak için hareket eden İzmitli dağcılar yaklaşık 14 kilometre  gittikten sonra  yoğun sis ve tipi nedeniyle Sarıkamış’a geri döndüler. Kocaeli Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü sporcuları  Kars- Sarıkamış yolu üzerinde bulunan Allahüekber Dağı Şehitliğini ziyaret ederek burada şehitlerimiz için dua etmeyi ihmal etmediler. Köylülerin büyük ilgi gösterdikleri dağcılar 4 günlük bir gezi sonunda İzmit’e döndüler.
 Kocaeli Kocaeli Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Başkanı Mehmet Demir, 15 kişilik bir ekiple  gerçekleştirdikleri Sarıkamış ziyaretini gelecek yıllarda da tekrarlayacaklarını söyledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
DÜĞÜN KONVOYUNDA DRİFT YAPAN SÜRÜCÜYE 46 BİN TL CEZA
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
SEYİR HALİNDEKİ DAMPERLİ TIR ALEV ALEV YANDI
GÜNDEM
31 Kez Görüntülendi.
Pirahmet Köyü Derneği’nden MHP Körfez’e Ziyaret
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: “KO-MEK’in Ortak Teması Mutluluk ve Üretkenliktir”
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
Körfez’de 46 Yıllık Eğitim Emekçisine Veda
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Vatandaşın En Acılı Gününde Yanında
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’nde Hıdırellez Coşkusu Seka’yı Sardı
GÜNDEM
150 Kez Görüntülendi.
AK Parti Körfez Teşkilatı Başarılarıyla Örnek Gösteriliyor
GÜNDEM
39 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Süt ve Süt Ürünleri Satış Noktaları Açılıyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de Kültürler Arası Köprüler Kuruluyor