Kategoriler

Meydan

Büyükşehir’den“Çocuklarda kişilik gelişimi” semineri

ÇOCUK YALNIZ KALMAYI ÖĞRENMELİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitim çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Uzman Pedagog Ali Çankırılı tarafından personele ‘Yaş dönemlerine göre çocukta kişilik gelişimi’ konulu seminer verildi. Aile içi eğitimde önemli bilgilerin edinildiği seminer Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 

ÇOCUK YALNIZ KALMAYI ÖĞRENMELİ

Çocukların anne karnındaki bazı şeyleri hatırladıklarını belirten Ali Çankırılı 0-6 yaş arası çocuklarda kişilik gelişimlerini ve bu gelişim sırasında anne-babanın nasıl davranması gerektiği hakkında önemli bilgiler verdi. Çankırılı şunları kaydetti: “Çocuk doğduktan sonra annenin ona bakmasıyla güven duymaya başlıyor. Anneye duyduğu ilk güven bütün duyguların temelini oluşturuyor. Kendini değerli hissediyor, özgüveni gelişiyor. Babayı tanımaya başladığında ona da güvenmeye başlıyor. Çocuk yalnız kalmayı da öğrenmeli. Özgüveni gelişmiş çocuklar sorumluluk almaktan korkmuyor. ABD ve Avrupa’ da birey olma ön plandadır. Anneye bağımlı çocuklar karşılaştığı sorunları kendi çabası ile çözemez. Acı yaşamadan sıkıntı yaşamadan çocuklar bir şey öğrenemez.

 

ÇOCUKLARA CENNET VARDIR

Anne ve babalardan gelen soruları yanıtlayan Çankırılı, “Çocuklarda başarısızlık yoktur. Deneme yanılma ve öğrenme vardır. Koruyucu anne çocuğa tabak taşıtmaz. Öğretici anne tabak taşıtır, sorumluluk verir. Çocuklara sorumluluk vermekten korkmayın” dedi. Dini konulardaki sorulara ise, “Çocuk Oyun vasıtasıyla sosyalleşir, paylaşmayı öğrenir. Çok ciddi konulara dikkat etmeliyiz. Peygamberimiz, “Çocuğu olan onunla çocuklaşın” demiştir. Bizlerde çocuklarımızla empati kurmalıyız. Çocuğa cennet vardır. Çocuklara cenneti olan Allah’ı anlatın ki O’na sevgiyle bağlansın. Onları cehennemle ateşle korkutmamız ileride büyük sorunlara yol açar” dedi.


 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
31 Kez Görüntülendi.
Pirahmet Köyü Derneği’nden MHP Körfez’e Ziyaret
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: “KO-MEK’in Ortak Teması Mutluluk ve Üretkenliktir”
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Körfez’de 46 Yıllık Eğitim Emekçisine Veda
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Vatandaşın En Acılı Gününde Yanında
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’nde Hıdırellez Coşkusu Seka’yı Sardı
GÜNDEM
149 Kez Görüntülendi.
AK Parti Körfez Teşkilatı Başarılarıyla Örnek Gösteriliyor
GÜNDEM
37 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Süt ve Süt Ürünleri Satış Noktaları Açılıyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de Kültürler Arası Köprüler Kuruluyor
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Tesis İhalesi Tamam, İlk Kazma Yakında Vuruluyor
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Sarımeşe Mahallesi’ne 750 Tonluk Asfalt