Kategoriler

Meydan

Belini çektiren genç kız felç oldu!

Kocaeli’den, Bursa’ya belini çektirmeye giden 16 yaşındaki G.A.’nın sinirleri zedelendi ve sol bacağı geçici felç oldu

Yaklaşık 5 ay önce bel fıtığı teşhisi konulan G.A. ağrılarına dayanamayınca, babası İsmail A. ve çevresindeki bazı insanların önerilerini dikkate alarak Bursa`da belini çektirmeye gitti. Bursa`da belini çektiren talihsiz genç kızın sinirleri zedelenince sol bacağı tutmamaya başladı. 
 
Derince Devlet Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Servisi'nde tedavi gören genç kızın durumuyla ilgili konuşan Nöroloji Uzmanı Dr. İmran Safi, "Sol bacağında sinirlerinde ciddi bir zedelenme söz konusu. Sinirlerin kendini toparlaması için uzun bir süre gerekiyor. Bel çekiminden dolayı sinirler çok yıpranmış ve aşırı derecede kuvvetsiz kalmış. Uzun bir fizik tedavi ile hasta yeniden eski sağlığına kavuşabilir. Kalıcı hasar olacağını düşünmüyorum. Ama bu uzun yıllara mal olabilir" dedi. 
 
Kızının belini çektirmenin büyük bir hata olduğunu belirten baba İsmail A. ise "Bu şekilde rahatsızlığı olanlar kesinlikle böyle bir yönteme başvurmasınlar. Devletimizin ve yetkili kuruluşların bu şekilde insan sağlığını riske eden şahıslar hakkında yasal işlem yapmasını istiyorum ve bunu engellemek için suç duyurusunda bulunacağım. Vicdan azabı çekiyorum. Kızımı bu durumda görünce kahroluyorum" dedi. 
 
Ortopedi Uzmanı Burhan Uslu ise "Bel çekmeden önce hastanın detaylı bir muayenesinin yapılması ve MR çekilmesi lazım. Bu olayda da belki ufak bir ameliyatla hallolabilecek bir durumu bilinçsiz bir şekilde yapılan bel çekimiyle bu duruma geldi" diye konuştu. 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
49 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de Saniyeler Yarışacak
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Gölcük Belediyesi Engelleri Birer Birer Kaldırıyor
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Allak ve Beraberindekiler Aslantaş’a Konuk Oldu
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Market Alevlere Teslim Oldu
GÜNDEM
27 Kez Görüntülendi.
Acun Ilıcalı'nın Amcası Son Yolculuğuna Uğurlandı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
TEM'de Minibüs Alev Alev Yandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Başkan Talus Başkan Ölmez’i Ziyaret Etti
GÜNDEM
94 Kez Görüntülendi.
Körfez’in Kızları Ragbide Türkiye Şampiyonu Oldu