Kategoriler

Meydan

Yaban Ördek Vuran 2 Kaçak Avcıya Gözaltı

İzmit Körfezi'nin en doğu ucunda yaban hayat için oluşturulan ve 'kuş cenneti' denilen bölgeye motorlu tekneyle gelip yaban ördeklerini avlayan 2 kişi, ihbar üzerine gelen deniz polisi tarafından vurdukları 5 ördekle yakalandı. 2 kişi gözaltına alınırken, tüfeklerine de el konuldu.

Sefa Sirmen Bulvarı'nın kenarından geçtiği, önünde çay bahçesi ve piknik alanlarının da bulunduğu İzmit Körfezi'nin doğu ucunda Büyükşehir Belediyesi tarafından yaban hayatı için ayrılan ve 'kuş cenneti' denilen bölgede, motorlu tekneyle gelen 2 kişi avlanmaya başladı. Yola yakın noktada küfek seslerini duyanlar, bu kişileri uyardı. Ancak uyarıları dikkate almayan kaçak avcılar tüfekleriyle yaban ördeklerine ateş etmeye devam etti. İhbar üzerine herdekete geçen Deniz Polisi, kaçak avlanan M.B. ve H.Ç.'yi gözaltına aldı. 2 tüfeğe el konulurken, teknedeki poşetlerde vurularak öldürülmüş 5 yaban ördeği bulundu. 

İzmit Körfezi'nin doğu ucunda geniş bir alan, geçmiş yıllarda turna ve pelikanlar dahil onlarca tür göçmen kuşun konaklama ve üreme alanıydı. Ancak yapılan sahil düzenlemesi ve sahil şeridindeki otel ve alışveriş merkezleri nedeniyle yaban hayatı için çok küçük bir alan kaldı. Belediye'nin 'Kuş Cenneti' olarak tabelalar da diktiği bu alandaki göçmen kuşlar buradaki özel yerlerden dürbünlerle gözlemlenip fotoğrafları da çekilebiliyor. a 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Söğüt, Umreden Dönen Okutan’a Konuk Oldu
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Kayıp Merve Bulundu
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Karaosmanoğlu, Söğüt’ü Makamında Ziyaret Etti
GÜNDEM
322 Kez Görüntülendi.
2 Kişi Öldü, Körfez'li Esnaf Ölümden Döndü!
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
1 Ton 100 Kilo Gümrük Kaçağı Tütün Ele Geçirildi
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
“6. Doğu Marmara Uluslararası Proje Pazarı 2024” KOÜ Teknopark'ta
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Sanat Dolu Gece
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Derince’mizi Ortak Akılla Yönetmekte Kararlıyız
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Hasta Nakil Ambulanslarıyla Tedaviye Güvenli Ulaşım
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Genç Kızdan 3 Gündür Haber Alınamıyor