Kategoriler

Meydan

Mannesman'da uzlaşma sağlandı

İzmit'te kurulu Borusan Mannesmann Boru Fabrikası'nda çalışan Türk Metal Sendikası üyesi 145 işçi ücretli izine çıkartılınca işçiler bugün kendilerini fabrikaya kapattı.

 Sendika yönetimi ve işverenin uzun süren görüşmeleri sonucunda işçilere kıdem ve ihbar tazminatları ile artı iki maaş ve her işçinin 18 bin 500 lira teşvik pirimi hesaplarına yatırılacağı konusunda anlaşmaya varıldı. 

Mannesmann Boru Fabrikası yöneticileri bu ayın sonunda fabrikanın kapanacağını duyurmuş ve Türk Metal Sendikası üyesi 145 işçiyi ücretli izine çıkartmıştı. Üretimi durdurarak işletmeyi kapatma kararı alan Borusan Mannesmann Boru Fabrikası Genel Müdürü Erol Akgüllü'nün verdiği sözleri tutmasını isteyen 145 işçi kendisini bugün fabrikaya kapattı. 

Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız ve sendika yöneticileri fabrika yönetimi ile uzun süren görüşmeler sonrasında anlaşmaya vardı. Çalışanların mağduriyetini giderme açısından işverenle uzlaşmaya vardıklarını söyleyen Yakup Yıldız, şunları söyledi: 

"1957 kuruluşlu böyle bir fabrikanın İzmit'te faaliyetini bitirmiş olması bizi üzmüştür. Çalışanların mağduriyetini engelleme adına işveren ile uzun saatlerce müzakereler yaptık. İyi bir sonuç elde edildi. Bu fabrika 3 bölgede faaliyet gösteriyor. İzmit fabrikasında çalışan 145 arkadaşımızın işlerinden olması bizleri üzmüştür. Şuan itibariyle 10 fabrika çalışanı Gemlik'teki fabrikada işlerine devam edecekler. İşçi alımı olduğu taktirde buradaki arkadaşlardan temin edilecek. İşçilerin kıdem ve ihbar tazminatları ayın 5 itibariyle çalışanların hesabında olacak. Bunun dışında her çalışan için 18 bin 500 lira teşvik primi talebi verilecek. Artı iki aylık maaş verilecek. Şuan itibariyle uzlaşmaya varıldı. Tabi ki yargı yolunu tercih eden arkadaşlarımız da olabilir." 

Yapılan anlaşmayı olumlu bulmadığını söyleyen fabrika çalışanlarından Hüseyin Sert, "Bu uzlaşma işe yeni giren ve emeklisine 2-3 sene olan arkadaşlarımız için iyi bir uzlaşma. Fakat bizim gibi emeklisine 10 yıl ve daha fazla kalan arkadaşlar için iyi bir anlaşma değil. Verilecek teşvik parası beni nereye kadar götürür bilemiyorum. Biz açıkçası böyle bir sonuç beklemiyorduk. Son güne kadar çalıştık. Daha olumlu bir sonuç çıkabilirdi. " diye konuştu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Pirahmet Köyü Derneği’nden MHP Körfez’e Ziyaret
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: “KO-MEK’in Ortak Teması Mutluluk ve Üretkenliktir”
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Körfez’de 46 Yıllık Eğitim Emekçisine Veda
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Vatandaşın En Acılı Gününde Yanında
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’nde Hıdırellez Coşkusu Seka’yı Sardı
GÜNDEM
148 Kez Görüntülendi.
AK Parti Körfez Teşkilatı Başarılarıyla Örnek Gösteriliyor
GÜNDEM
37 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Süt ve Süt Ürünleri Satış Noktaları Açılıyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de Kültürler Arası Köprüler Kuruluyor
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Tesis İhalesi Tamam, İlk Kazma Yakında Vuruluyor
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Sarımeşe Mahallesi’ne 750 Tonluk Asfalt