Kategoriler

Meydan

İYİ Parti Körfez’de Hesaplar Karıştı

Candemir’e tepki büyük, eski başkan Sürüm de hazırlık yapıyor

Geçtiğimiz haftadan bu yana siyasi kulislerde konuşulan İYİ Parti ve Saadet Partisi’nde genel merkez tarafından kongre kararı alındı.

Bu zor durum bir anda her iki partinin ilimizdeki teşkilatlarında konuşulan tek konu haline geldi. Özellikle İYİ Parti’de özellikle ilçelerde hareketlilik çok hızlı bir şekilde başladı. Körfez ilçe de başkan yarışının çok yoğun bir şekilde yaşanmasının beklendiği belirtildi. Bu arada teşkilatın genel olarak çalışmalarından memnun olmadığı mevcut Körfez İlçe Başkanı Mehmet Candemir’in de oluşan yoğun tepki nedeniyle aday olmayabileceğini yakın çevresine bildirdiği öne sürülüyor.

CANDEMİR NET KARARINI VERMEDİ

Öte yandan kısa bir zaman önce göreve gelen, başlangıçta iyi bir çalışma temposu tutturmuşken bir anda kendi yönetimi ve teşkilatı ile yoğun bir kavga içine giren, meclis üyeleri ile uyumlu bir yönetim anlayışı ortaya koyamadığı belirtilen ve partisi için henüz yoğun bir üye çalışması içine giremeyen ilçe başkanı Candemir’in kongre ile ilgili net kararını yapılacak son değerlendirmelerin ardından vereceği belirtildi.

SÜRÜM’E DESTEK ÇOK BÜYÜK

Bu arada görev yaptığı dönemde İYİ Parti’nin Kocaeli teşkilatları arasında üye sayısını en fazla artıran isim olarak öne çıkan Cahit Sürüm ve ekibi de kongre ile ilgili çalışmalara başladı. Daha önce gördüğü lüzum üzerine istifası alınan ve İYİ Parti’nin eski Teşkilat Başkanı Koray Aydın’a yakınlığı ile bilinen Sürüm’e bu süreçte teşkilat genelinden üye bazında önemli bir desteğin verildiği de zaten biliniyor.

ŞİRİN VE CANBAZ DA DEVREDE

Eski ilçe başkanlarından Cahit Sürüm’e çalışmalarında görev yaptığı dönemdeki sağ kolu olan ve halihazırda il başkan danışmanlığı görevini yürüten Ayşegül Dinç veriyor. Öte yandan ilçede bazı özel isimlerin de başkanlık için nabız yoklamaya başladığı, İYİ Parti’de son yerel seçimde belediye başkan adayı olan Salih Şirin ile meclis üyesi Fevzi Canbaz’ın da ortak bir çalışma ile yeni ismin belirlenmesinde etkin rol oynamak istedikleri ileri sürülüyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Vali Yavuz: "1 Mayıs Yürüyüşlerini GAMER'den Takip Ediyoruz"
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
İşçi Bayramı'nda Çalışırken Demirlerin Altında Kaldılar: 3 Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Yolcu Otobüsünün Bagajında 50 Koli Makaron Ele Geçirildi
GÜNDEM
35 Kez Görüntülendi.
Günbatı Hizmetleri Yakından Takip Ediyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Yenidoğan Derince Caddesi’ne Yeni Çehre
GÜNDEM
39 Kez Görüntülendi.
Körfezli Burak, Bursa’dan Saide İle Evleniyor
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Talus, Bu Kez Söğüt’ü Kutladı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Vali Yavuz: "2020-2024 Yılları Arasında 24 Okul, 418 Sınıf, 2 Atölye, 10 Spor Salonu Bitirerek Hizmete Açtık"
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
AK Parti Meclis Grubu Toplandı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
TEM Otoyolu'nda 4 Bin 270 Kilo Gümrük Kaçağı Tütün Ele Geçirildi