Kategoriler

Meydan

Körfez'deki Cinayete Ağırlaştırılmış Müebbet.!

2002 yılında Körfez’de kendisine ait aracıyla birlikte kayıplara karışan Mustafa Yılmaz’ın cinayetinde tüm sanıklara ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Dün 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Süleyman Saplan, Ali Saplan, Rüstem Saplan, İhsan Kayaoğlu, Orhan Kayaoğlu ve Nurullah Türkoğlu ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırıldılar.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 18 yıl önce yasak aşk yaşadığı M.S.'nin yakınları tarafından darp edilen, aracı ile birlikte diri diri yakılan iş adamı Mustafa Yılmaz'ın öldürülmesi olayında, Cumhuriyet Savcısı tutuklu yargılanan sanıkların her biri için ayrı ayrı ağırlaştırımış müebbet hapis cezası verildi.

DOSYA DERİNLEMESİNE İNCELENDİ

Geniş çaplı olarak yapılan incelemeler sonucunda Yılmaz'ın görüştüğü kişiler, arasında husumet bulunabilecek şüpheliler tekrardan ifadeye çağırıldı. Alınan ifadelerde çelişkili beyanlarda bulunanlar olduğunu tespit eden emniyet güçleri dosyayı derinlemesine inceledi. Yapılan incelemeler sonucunda Yılmaz'ın yanında çalışan Bedrettin Beler'in, daha sonra boşandığı eşi Melek Saplan ile yasak aşk yaşadığını öğrendi. Saplan'ın evden kaçtığı, bunun üzerine Beler'in de eşinin Konya'daki ailesine giderek durumu anlattığı belirlendi. Bunun üzerine kadının babası Süleyman Saplan, amcası Ali Saplan, kuzeni Rüstem Saplan ve eşi Bedrettin Beler'in Kocaeli'ne gelerek, para karşılığı anlaştıkları 4 kişi ile Yılmaz'ı kaçırdıkları tespit edilmişti. Şüphellerin kaçırdıkları Yılmaz'ı Körfez İlimtepe Yolu üzerindeki göletin yanına getirdikleri, burada Saplan'ın yerini söylemesi için işkence yaptıkları ve ardından kendisini darp edip, üzerine benzin döktüklerini, son olarak Yılmaz'ı aracının içsine koyarak ateşe verdikten sonra uçuruma attıkları belirlenmişti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
Vali Yavuz: "2020-2024 Yılları Arasında 24 Okul, 418 Sınıf, 2 Atölye, 10 Spor Salonu Bitirerek Hizmete Açtık"
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
AK Parti Meclis Grubu Toplandı
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
TEM Otoyolu'nda 4 Bin 270 Kilo Gümrük Kaçağı Tütün Ele Geçirildi
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Çakır, Son Kitabını Çelik’e Hediye Etti
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Kartepe Menderes Bulvarına Yeni Üstyapı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
KÜRESEL ÇEVRE FONU'NDAN KOCAELİ'YE PİLOT ŞEHİR GÖREVİ
GÜNDEM
47 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE HAFİF TİCARİ ARAÇ AĞACA ÇARPTI: 1 YARALI
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
TRAFİK IŞIKLARINDA 2 OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 YARALI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DEN ÇALDIĞI MİNİBÜSLE İSTANBUL'DA YAKALANDI
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
DUAYEN EĞİTİMCİ AHMET KOÇKAR VEFAT ETTİ