Kategoriler

Meydan

TOBB istedi, oda seçimleri ertelendi

TOBB’un oda ve borsa seçimleri ertelendi. Oda ve borsalara üye şirket faaliyetlerinin, Avrupa Birliği (AB) NACE normlarına uydurulması tartışmalarıyla ilgili alınan karar neticesinde, TOBB Başkanlık seçimi mayıstan ağustos ayına kaydırılmış oldu.

TOBB bünyesindeki oda ve borsalara mensup şirket faaliyetlerinin AB standartlarına göre yapılmasını esas alan NACE sistemine oda ve borsa yönetimlerinden itiraz gelmişti. TOBB yönetimi, itirazları “sağlıklı bir şekilde” değerlendirmek için, şubat ve mart aylarında yapılacak seçim takviminin makul bir süre ertelenmesini istedi. Bu kapsamda TOBB tarafından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na başvuruda bulunuldu.

Mayıs ve Ağustos'ta
Kararı görüşen 
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan YardımcısıBülent Arınç, ”Birinci kademe seçimlerini Mayıs ayında, genel kurul seçimlerini de Ağustos ayına ertelenmesi konusunda bir Bakanlar Kurulu kararı kabul edildi ve Resmi Gazete’ye yayımlanmak üzere gönderildi” diye konuştu. Kararla, şubat ayının başında başlaması düşünülen oda ve borsaseçim takvimi mayıs ayına ertelendi. TOBB Başkanlığı ve diğer organ seçimleri de mayıs ayından ağustos ayına alındı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Pirahmet Köyü Derneği’nden MHP Körfez’e Ziyaret
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: “KO-MEK’in Ortak Teması Mutluluk ve Üretkenliktir”
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Körfez’de 46 Yıllık Eğitim Emekçisine Veda
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Vatandaşın En Acılı Gününde Yanında
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’nde Hıdırellez Coşkusu Seka’yı Sardı
GÜNDEM
149 Kez Görüntülendi.
AK Parti Körfez Teşkilatı Başarılarıyla Örnek Gösteriliyor
GÜNDEM
37 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Süt ve Süt Ürünleri Satış Noktaları Açılıyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de Kültürler Arası Köprüler Kuruluyor
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Tesis İhalesi Tamam, İlk Kazma Yakında Vuruluyor
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Sarımeşe Mahallesi’ne 750 Tonluk Asfalt