Kategoriler

Meydan

Aydın; Muhtarlık Sistemi Değişecek

Yeniden Refah Partisinin Kocaeli milletvekili adayı Ahmet Emre Aydın seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Gerek başarılı iş yaşamı gerek akademik kariyeri gerekse sivil toplum kuruluşları içinde uzun yıllar çalışması göz önünde bulundurulduğunda Ahmet Emre Aydın partinin Kocaeli deki vizyon adayı olarak görülüyor.

Dün yapılan çalışmalarda Kocaeli milletvekili adayı Cihan Kurdal ve Başiskele eski ilçe başkanı Tevfik Civelek ile çalışan Aydın, önce Kartepe, Maşukiye ve Derbentte esnaf ve stk ziyaretleri gerçekleştirdi.

Sonrasında Başiskele’ ye geçerek nokta ziyaretleri yaptı. Başiskele Mehmet ağa mahalle muhtarı İsmail Özkar, Yaylacık mahalle muhtarı Orhan Firidinoğlu, Mahmutpaşa Mahalle Muhtarı Niyazi Mutlu ile görüşen Aydın son olarak Yeşilyurt mahallesi muhtarı Nihat Karaaslanı ziyaret etti.

Ziyaret edilen muhtarlar duydukları memnuniyeti dile getirdiler.  Ahmet Emre Aydın’ ı mecliste görmek istediklerini dile getirdiler.

Ahmet Emre Aydın kendisine muhtarlık sistemi ile ilgili sorulan soru üzerine muhtarlık sistemi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklama;

“Babamın rahmetli Erbakan hocamız ile yakın dost olması nedeniyle babamın hayatı toplum ve siyasetle iç içe geçmişti. Bu yüzden ben böyle bir ortamda büyüdüm. Ve sivil toplum konusuna her zaman ilgi duydum. ABD de eğitimimi ekonomi ve işletme yönetimi üzerine aldım. Fakat kamu idaresine de her zaman ilgi duydum. Bu nedenle de bulunduğum tüm ülkelerde özellikle kamu idaresinin nasıl işlediğini inceledim. Muhtarlık sisteminin ülkemizdeki tarihi gelişimi üzerine de çalıştım. Şu an bakıldığında doğrudan seçilen muhtarlar halkın direkt tercihi olarak ortaya çıkıyor. Ve bu çok değerli fakat sistemin düzeltilmesi gereken yönleri var. Ben bu sistemin dünyadaki örnekleri ile ilgili çalışmalarımı da bitirdim. Partimiz meclise girdiğinde bu sistemi kamuoyu ile paylaşacağız. Şu an konuyu detaylı olarak anlatmayı doğru bulmadığım için bu kadar açıklama ile yetiniyorum.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
Kabirlere Çiçek, Gönüllere Huzur
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Derince’de Dualar Şehitlerimiz İçin
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Kartepe Teleferik’te Bayrama Özel Yüzde 50 İndirim
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Vatan İçin Can Veren Kahramanlar Arefe Günü Unutulmadı
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Başkan Talus: “Kurban Bayramı; Barışa, Huzura Ve Hayırlara Vesile Olsun”
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
800CK, 6 Haziran’da Yola Çıkıyor
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Dokuzlar: “Yine Uykusu Kaçmış”
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Atıktan Sanata Uzanan Yolculuk
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’in “Evde Bakım Hizmeti” Kalplere Dokunuyor
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Önal'a ziyaretçi Akını devam ediyor