Kategoriler

Meydan

Araç sahipleri dikkat

Kaskoya yeni sistem geliyor tarife 100 TL’den başlayacak.

 1 Nisan’dan itibaren ‘full kasko’ ve ‘süper kasko’ dönemi bitiyor. Bunun yerine dört çeşit kasko gelecek. Sürücüler 100 liralık primle, mini hasar ödemesi içeren ‘dar kasko’ bile yaptırabilecek.

Star’ın haberine göre; Türkiye’de büyük tartışmaya yol açan ve 1 Nisan’da yürürlüğe girecek olan araçların yeni sigorta sisteminin uygulama esasları netleşti. Buna göre kaskodaki yeni sistem, zorunlu trafik sigorta bedellerini artırmayacak, aksine kaskoda 100 liraya kadar düşüşün yolunu açacak. Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Kasko Sigortası Yönetmeliği’ ile hiçbir prim artışı olmayacak. Yönetmelikle halen uygulamada tartışma konusu olan kasko sisteminde ise radikal değişiklikler getirilmesi sağlanacak.

FARKLI TARİFE SİSTEMİ UYGULANACAK

1 Nisan’dan itibaren ‘full kasko’, ‘süper kasko’ ifadeleri tarihe karışacak. Bunun yerine dar kasko, kasko, genişletilmiş kasko ve tam kasko olmak üzere 4 çeşit kasko uygulanacak. Dar kasko, mini hasar ödemesini içerecek. Bunun primi düşük olacak. Örneğin 100 ve 200 liralık kaskolar söz konusu olacak. Diğer 3 kaskonun ise kapsamı ve fiyatları farklı olacak. Bu kapsamdaki kaskoların primleri parçaların orijinal olması, onarımların yetkili servislerde gerçekleştirilmesi gibi unsurlara bağlı olarak yükselecek veya düşebilecek. Tercih tamamen araç sahiplerine ait olacak.

ALKOLLÜ SÜRÜCÜ HASARINI KENDİ ÖDEYECEK

Yapılan düzenleme ile alkollü sürücülerin yaptığı kazaların ödenip ödenmeyeceği de açıklığa kavuştu. Buna göre alkollü sürücülerin yaptığı kazalarda hasarlar, sürücü tarafından ödenecek. Sigorta şirketleri ise bu kapsamdaki kazaların verdiği zararlardan sorumlu tutulamayacak.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
Aile Kavramına Kur’an Penceresinden Bakış
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Cumhuriyetin 102. Yılı Dilovası’nda Coşkuyla Kutlandı
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Enkazda Kalan 4 Kişilik Bilir Ailesi, Son Yolcuklarına Uğurlandı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
"CİMER'e Şikayet Etmiştim" Dedi, 4 Ay Sonra Yan Binası Yıkıldı
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş'tan, Vali Aktaş'a Ziyaret
GÜNDEM
77 Kez Görüntülendi.
Kandıra 2. Hamsi Festivalinde Lezzet, Kültür ve Kardeşlik Tek Sofrada!
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesinden Kaçak Yapı Yıkımı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Başiskele Cumhuriyet Caddesi’nde Üstyapı Atağı
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Kartepe’den Dayanışma Eli Gebze’ye Ulaştı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Sporcuların Örnek Davranışı Takdir Topladı