Kategoriler

Meydan

Hocalı Soykırımı ve Liderlere Feraset

Hocalı soykırımının 21. Yılı münasebetiyle Kocaeli Alperen Ocakları İl Başkanı Eren Elmalı bir basın açıklaması yaptı. Elmalı, Hocalı’da yapılan vahşeti şu sözlerle dile getirdi:


Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 yılında Ermenistan ordusu sivil, kadın, çocuk, yaşlı ayırımı yapmadan 613 kişiyi en ağır işkenceler uygulayarak soykırıma tabi tuttu. Bir küsur saat içinde gerçekleştiren bu soykırımda ölen 613 kişiden 106'sı kadın, 83'ü çocuktu. 56 kişi işkenceyle öldürülmüş ve 8 aile tümüyle yok edilmişti. 25 çocuk her iki ebeveynini, 130'u ise bir ebeveynini yitirmişti. 76'sı ergenlik çağında olan 476 kişi ömür boyu sakat kalmış. 1275 kişi tutsak alınmıştı. Ermenistan adeta yıllar yılı biriktirdiği Türk nefretini kusuyordu Hocalıya. Soykırımlardan sabıkalı olup da kendilerine sözde soykırım yapıldığını iddia edenlere inat bizler her daim Hocalıyı zihinlerde tutacağız ve bu katliamın dünyada tanınması için elimizden ne gerekiyorsa yapacağız.”

Eren Elmalı açıklamasının devamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ı tebrik etmesini eleştirdi.

“Karabağ savaşında Ermenistan ordusunun başında bulunan ve Hocalı katliamının baş mimarlarından olan Sarkisyan geçen hafta yapılan seçimle tekrar Cumhurbaşkanlığına seçildi. Azerbaycan kaynaklarından alınan bilgiye göre Sarkisyan 2 milyon bile olmayan Ermenistan’da 2.5 milyon seçmenin oy kullandığı bir seçimle ve başkan adaylarından birinin seçimlerden önce vurulduğu bir seçimle göreve gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle şaibeli bir şekilde göreve gelen ve aynı zamanda bir Türk düşmanı olan Sarkisyan’ı tebrik etmesi Azerbaycan’da ki soydaşlarımızı ve bizleri derinden üzmüştür.” Dedi ve Elmalı açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:

“Türklüğü ayaklar altına alanlara, Türk düşmanlarının gayri meşru seçilen Başkanlıklarını tebrik edenlere yani Değerli Devlet Büyüklerimize feraset temennilerinde bulunuyor. Hepimiz Hocalılıyız, Hepimiz Türk’üz diyoruz. Unutmamanın insanlığının ve vefanın gereği olduğunu düşünerekten. Hocalı soykırımını unutmuyor ve unutturmacağız. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşattırmasın.”
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
92 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
59 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu