Kategoriler

Meydan

KÖYLERE HIRSIZ DADANDI, BESİCİLER DİKEN ÜSTÜNDE

Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki ahırlardan farklı zamanlarda yaklaşık 200 'boz ırk' cinsi inek çalındı.

Son 10 gündür diken üstünde olan üreticiler, hayvanlarının bulunmasını istiyor.
Edinilen bilgiye göre, İlimtepe, Kirazlıyalı ve Hereke mahallelerinin kırsal kesimlerinde bulunan ahırlardan devlet destekli 200 boz ırk cinsi inek çalındı. Son 10 gün içinde farklı zamanlarda ahırlara girerek inekleri çalan hırsız ya da hırsızlar, hayvan sahiplerini de mağdur etti. Büyükbaş hayvanların sahipleri jandarma karakoluna giderek şikayetçi oldu. Hayvanlarının bulunmasını isteyen üreticiler, ahırlarından hemen hemen her gün ineklerin kaybolduğunu vurguladı.

"Bizde mi hırsızlık yapalım?"
Yaklaşık 100 hayvanının çalındığını söyleyen üretici, "Aşağı yukarı 100 hayvanım çalındı. Tutanak tutuyorlar, 'Savcılığa bildireceğiz' deniliyor. Sonra bizi yolluyorlar. Şimdi biz ne yapacağız? Bizde mi hırsızlık yapalım?" dedi. Bölgede asayişin sağlanması gerektiğini ifade eden üretici, "40 hayvanım gitti. Yetkililerden yardım istiyoruz. Bölgede sürekli devriye atılması lazım. Gece olduğunda burada in cin top oynuyor. Şehir merkezine gidiyoruz belediye ensemizde oluyor, nefes aldırmıyor, dağa geliyoruz hırsızla karşılıyoruz. Biz kendi adaletimizi kendimiz sağlamaya kalkarsak acımasız olur. Üreticiler olarak biz zor durumdayız" diye konuştu.
Üretici ise sürekli hırsızlık olayları ile karşılaştıklarını belirterek, "Bu bölgelerin hayvancıları olarak dönem dönem hırsızlık olayları yaşıyoruz. Biz bireysel olarak hırsızı engellemeye çalışırsak başımız belaya girer. Biz üretmeyelim mi?" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Kartepe'de Ormanlara Giriş Yasaklandı: Denetimler Aralıksız Sürüyor
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Komek Sepeti, Yaz Finaline Renk Kattı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Körfezli Sporcular EUSA Şampiyonası’nda Hakemlik Yaptılar
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Ak Parti’de Dur Durak Yok!
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Geleneksel Sokak Oyunları Millet Bahçelerine Taşındı
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir Orman Yangınlarına Karşı Farkındalığı Artırıyor
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Gonca’da Bireyler “Ben de Varım” Diyor
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
İZMİT'TE KUYUMCU VURGUNU: "ALTIN VE PARALARLA YURT DIŞINA KAÇTI" İDDİASI
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
ORMAN YANGINLARININ ÖNLENMESİ İÇİN YAPILAN DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
KULÜBEDE ÖLDÜRÜLMÜŞ, İKİ GÜN SONRA GÖMÜLMÜŞTÜ: "AĞABEYİM AZMETTİRDİ" İTİRAFI