Kategoriler

Meydan

“Bir Patent Fikrim Var” Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Türkiye’de patent farkındalığını artırmak amacıyla Özel Adem Ceylan Final Teknik Anadolu Lisesi, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi, TÜBİTAK Marmara Teknokent ve Adres Patent iş birliğiyle lise öğrencileri arasında yapılan “Bir Patent Fikrim Var” yarışmasının ödül töreni Vali Seddar Yavuz’un katılımıyla gerçekleşti.

26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü ve Patent Haftası münasebetiyle bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen ödül törenine Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra; Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Deniz Yayla, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, Adres Patent Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ali Yüksel, Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji Genel Müdürü Oğuzhan Ceylan, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Tufan Saat, ilgili kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Tören; Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji Genel Müdürü Oğuzhan Ceylan, Adres Patent Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ali Yüksel, Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan ve TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Deniz Yayla’nın açılış konuşmalarıyla devam etti.

Teknoloji Kullanan Değil Üreten Toplum Olmak Önemlidir

Bilim, teknoloji ve inovasyonun takip edilmesini ve bunun önemini her fırsatta dile getiren Vali Seddar Yavuz bugün de ödül töreni vesilesiyle davetlilere şu sözlerle hitap etti: “Değerli gençler, kıymetli konuklar, biz aziz Türk Milleti olarak dünyadaki en büyük milletlerden bir tanesiyiz. Şüphesiz büyük imparatorluklar kurulmuş ve büyük bir coğrafya yönetilmiş ama dünyadaki sanayi devriminin ıskalanması, koca bir imparatorluğun çöküşüne sebep olmuştur. Sanayi devriminin gerçekleştirildiği günden bugüne kadar hepimizin hedefi; bilim, sanayi ve teknoloji toplumu olmaktır. Bu konuda teknoloji kullanan değil üreten bir toplum olma sevdasıyla yanıp tutuştuk. Bu noktada Cumhuriyetimizin kurucusu eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet seviyesinin üzerine ulaşma hedefi, tam da bilim sanayi, teknoloji yolculuğunun kendisidir. “

Gündemdeki üzücü olaylara değinerek atıfta bulunan Vali Yavuz: “Bugün de toplumların rekabetinin, dünyadaki yerinizi, refahınızı, hatta onurunuzu, gururunuzu, haysiyetinizi, şerefinizi belirleyen şey bilim, sanayi ve teknolojideki öncülüğünüz ya da geri kalmışlığınızdır. Bizler hak ve hukuk yolculuğuna devam edeceğiz, güçlü olacağız ama kimseyi katletmeyeceğiz. Katledenlere dur diyeceğiz ve insanların öldürülmesine, aç bırakılmasına sessiz kalmayacağız.” ifadelerini kullandı.

İnsanlığa Faydalı Olmak İçin Güçlü Olunmalı

Bilim, sanayi ve teknoloji yolculuğunda fikri ve sınai mülkiyetin geliştirilmesinin ülkemiz için önemli olduğunu ifade eden Vali Yavuz:Katletmek, öldürmek ve yok etmek için değil insanlığa faydalı olmak için güçlü olmak istiyoruz.” dedi.

Vali Yavuz: “Ülkemize sevdalı ve insan sevgisi ile bezenmiş bir nesil elbette hepimizin kurtuluşu olacaktır.”

Geçmişin öğrenilmesi ve geçmişteki iyi örneklerin hayata geçirilmesi hususunda gençlere tavsiyelerde bulunan ve Türk Milleti’nin en önemli özelliğinin din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese adil davrandığını belirten Vali Seddar Yavuz: “Geçmişinizi öğrenmezseniz bir yere varamazsınız. Neden ve niçin bir yolculuğa çıktığınızı da bilemezsiniz. Biz Türkiye’yi Dünya ile yarışan, en yüksek teknolojiye sahip bir ülke haline getirmeye kararlıyız. Nitekim son 20 yılda ülkemizdeki gelişmelere baktığımızda fevkalade ilerlediğimizi ve bugün savunma sanayi başta olmak üzere pek çok alanda önemli mesafeler aldığımızı net bir şekilde söyleyebilirim. Öncelikle sizleri yetiştiren anne babalarınıza, öğretmenlerinize, bu imkanları sağlayan çok kıymetli yönetim kurulu başkanımıza, okulumuza, herkese çok teşekkür ediyorum. Ülkemize sevdalı ve insan sevgisi ile bezenmiş bir nesil elbette hepimizin kurtuluşu olacaktır.” dedi ve davetlileri saygı ile selamlayarak konuşmalarını sonlandırdı.

Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri tarafından, başvuru yapılan projeler arasından seçilen en iyi 5 projeye ödülleri takdim edildi.

Ödüllerin verilmesinin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle tören sona erdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Körfez’de 19 Mayıs Voleybol Turnuvası Madalya Töreni Yapıldı
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Körfez Protokolü Yüzbaşı Güllüoğlu’na Veda Etti
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Derince’de Her Bölgede Çalışma Var
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
3. Film Festivali Gölcük’te “Son Akşam Yemeği” Filmi İle Başlıyor
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
“Erzurumlu Emrah” Kandıra’da Anıldı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Özel Gereksinimli Gençler Bir Günlüğüne Asker Oldular
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: ‘’Birlikte Düşünüp, Birlikte Hareket Ediyoruz’’
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
TALUS: “İSRAİL ZULMÜNE KARŞI DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ”
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
KO-MEK Gölcük ve Derince İlçe Sergileri Açıldı
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Teneffüs Konserleri Madrigal ile başlayacak