Kategoriler

Meydan

Siber Zorbalık Nedir? Ve Nasıl Önlenir?

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde görevli Klinik Psikolog İclal Denktaş, siber zorbalık konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte çocukları bekleyen tehlikelerden biri de siber zorbalık. Bu tür zorbalık, dijital platformlarda (sosyal medya, oyunlar vb.) gerçekleştirilen tehdit, taciz, hakaret gibi saldırgan davranışları içeriyor.

Klinik Psikolog İclal Denktaş, ebeveynlere çocuklarını bu tür risklerden korumak için alınması gereken önlemlerden bahsederek konunun önemine dikkat çekti.

Siber zorbalıkla karşılaşan çocuklarda okul başarısının düşmesi, uyku düzeninin bozulması gibi sorunlar görülebildiğini ifade eden Denktaş, bu gibi durumlarda ebeveynlerin çocuklarının internet kullanımını yakından takip etmeleri ve güvenlik ayarlarını doğru şekilde yapılandırmalarının çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Siber zorbalığa karşı alınabilecek önlemler konusunda da önerilerde bulunan Klinik Psikolog Denktaş “Siber zorbalıkla mücadelede en etkili yöntemlerden biri de çocukların sosyal medya ve oyun platformlarında güvenlik ayarlarını doğru şekilde yapılandırmaları ve yetişkinlerle durumu paylaşmaları olarak öne çıkıyor. Bu sayede çocukların siber zorbalığa maruz kalmaları riski azaltılabiliyor. Çocukların çevrimiçi etkileşimlerini sıkı bir şekilde yönetmek ve bilinmeyen kişilerle iletişimleri konusunda kontrol sağlamak çok önemli” diye konuşarak ebeveynlere çocuklarının maruz kaldığı herhangi bir durumu ciddiye almaları ve hızla gerekli adımları atmaları çağrısında bulundu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Kartepe'de Ormanlara Giriş Yasaklandı: Denetimler Aralıksız Sürüyor
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Komek Sepeti, Yaz Finaline Renk Kattı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Körfezli Sporcular EUSA Şampiyonası’nda Hakemlik Yaptılar
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Ak Parti’de Dur Durak Yok!
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Geleneksel Sokak Oyunları Millet Bahçelerine Taşındı
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir Orman Yangınlarına Karşı Farkındalığı Artırıyor
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Gonca’da Bireyler “Ben de Varım” Diyor
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
İZMİT'TE KUYUMCU VURGUNU: "ALTIN VE PARALARLA YURT DIŞINA KAÇTI" İDDİASI
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
ORMAN YANGINLARININ ÖNLENMESİ İÇİN YAPILAN DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
KULÜBEDE ÖLDÜRÜLMÜŞ, İKİ GÜN SONRA GÖMÜLMÜŞTÜ: "AĞABEYİM AZMETTİRDİ" İTİRAFI