Kategoriler

Meydan

CENGİZ KAN YARGILANACAK

İçişleri Bakanlığı, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan ve 6 personelinin yargılanması için soruşturma izni verdİ.

Kandıra Belediyesi`nin 2010 yılı faaliyet raporlarını inceleyen denetim komisyon üyeleri 10 maddeden oluşan usulsüzlük iddialarını önce meclise taşımış, ardından suç duyurusunda bulunmuştu. Kandıra Cumhuriyet Savcılığı da yasalar gereği bu 10 maddeden sadece ‘temizlik ihalesine fesat karıştırma` konusuna direk müdahil olmuş, savcılığın talimatı üzerine harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesioperasyon düzenlemişti.


MÜFETTİŞ GELMİŞTİ

Kamuoyunda büyük ses getiren bu 
operasyondaKandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan ve 6 personeli gözaltına alınmış, bir gece nezarette tutulmuş, ertesi gün mahkemeye sevk edilmişti. Cengiz Kan ve 6 personeli tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest bırakılırken, Kandıra Cumhuriyet Savcılığı da ‘usulsüzlük` olduğu iddia edilen diğer maddelerin incelenmesi ve soruşturma izni için İçişleri Bakanlığı`ndan müfettiş istemişti. Bakanlığın gönderdiği müfettişler belediyedeki incelemelerini tamamladı.


BAKANLIK KARAR VERDİ
Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, denetleme komisyonunda bulunan belediye meclis üyelerinin art niyetli  olduğunu öne sürerek kendisine komplo kurulduğunu iddia etse de müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda İçişleri Bakanlığı kararını verdi. Bakanlık, denetleme komisyonu üyelerinin hazırladığı 10 maddelik usulsüzlük iddialarından biri hariç diğerleri için soruşturma izni verdi, ‘yargılanmalı` dedi. Bakanlık sadece camiye cam yaptırma konusunu yargılama dışında bıraktı.


BAŞKA KONULAR DA VAR
Öte yandan belediyeye çeşitli zamanlarda gelen müfettişlerin yaptığı inceleme sonrasında 
KandıraBelediyesi Çay Bahçesi üzerine ruhsatsız olarak yapılan iş yeriyle ilgili olarak başkan Kan ve personelinin yargılanması için bakanlıktan soruşturma izni çıktı. Cengiz Kan'a bir diğer şok da Orman İşletme`den geldi. Kent Ormanı yapmak için Kandıra Belediyesi`nin kiraladığı Gürgendüzü mevkiinin müteahhitlere peşkeş çekildiği iddiasıyla CHPli İl Genel Meclisi Üyesi Recep Şenol`un verdiği önerge müfettişleri de harekete geçirdi.



İçişleri Bakanlığı`nın soruşturma izni verdiği konular
:

1)– İhale dosyaları 
2)- Görev ve yolluklar
3)- Para cezaları
4)- Personel maaş ödemeleri
5)- İşyeri ruhsat ve inşaat – iskan harçları
6)- Telefon kullanımı
7)- Kiralar
8)- Otopark ve WC
9)-İş makineleriyle ilgili işlemler


kaynak: bizimkocaeli

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Bu Çadırlar Büyükşehir İtfaiyesini Daha Güçlü Kılacak
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
16 Bin Haneye, Toplam 48 Milyon TL
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Derince Eğitim Ve Araştırma Hastanesine Yeni Göz Hastalıkları Uzmanı
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Kağıtspor’da Yetişmek Bir Ayrıcalık
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Milli İrade’de Yerel Sanatçı Rüzgârı
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Körfez Kent Konseyi Milletvekili Hülagü’yü Ağırladı
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
6 Eylül’de Derince’de Çifte Tören
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Üretime Ara, Mehtap Turu İle Keyifli Bir Mola
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın’dan Kandıralı Çiftçilere Bir Destek Daha
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Sezer: "Zabıta Belediyenin Gülen Yüzü"