Kategoriler

Meydan

Kartepe Belediyesi’nde Kalp Sağlığı Semineri

Kartepe Belediyesi, çalışanlarının sağlık bilincini artırmak ve olası sağlık risklerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir seminere ev sahipliği yaptı.

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Ali Gümrükçü’nün konuşmacı olarak katıldığı seminerde, kalp sağlığına dair hayati bilgiler paylaşıldı.

Kartepe Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen seminerde, kalp krizi risk faktörleri, korunma yolları ve kriz anında yapılması gerekenler detaylı bir şekilde ele alındı. Prof. Dr. Gümrükçü, günümüzde kalp-damar hastalıklarının giderek artan bir sağlık sorunu haline geldiğini vurgularken, stres, düzensiz beslenme, sigara kullanımı ve hareketsiz yaşamın kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

“Kalp Krizi Anında Soğukkanlı Olunmalı”

Kalp krizi belirtilerinin çoğu zaman göz ardı edilebildiğini ifade eden Gümrükçü, göğüste baskı, nefes darlığı, terleme ve kollara yayılan ağrı gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini belirtti. Bu tür durumlarda paniğe kapılmadan 112 acil servisin aranması gerektiğini söyledi.

“Korunmak Mümkün”

Seminerde kalp krizinden korunmanın yollarına da değinen Gümrükçü, düzenli egzersiz, sağlıklı ve dengeli beslenme, sigaradan uzak durma ve rutin sağlık kontrollerinin hayati önemde olduğunu vurguladı. Özellikle masa başı çalışanların gün içinde hareket etmeye özen göstermesi gerektiğini belirtti.

Personelden Yoğun İlgi

Belediye personelinin büyük ilgi gösterdiği seminer, soru-cevap bölümüyle devam etti. Katılımcılar merak ettikleri konularla ilgili sorular yöneltirken, Prof. Dr. Gümrükçü tüm soruları detaylı bir şekilde yanıtladı. Kartepe Belediyesi olarak, personelin hem mesleki hem de kişisel gelişimlerine katkı sunacak eğitim ve seminerlere devam edileceği belirtildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Cumhuriyet Bulvarı, Çiftçilerin Korteji İle Şenlendi
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Nurgül Beyti Ekinci: "Kadınların Değeri Hayattayken Bilinmeli"
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Davutoğlu’nun İzmit Programı Netleşti
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Stat Kavşağını Kocaelispor’un Arması Aydınlatıyor
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Derince’de En Anlamlı Anneler Günü Kutlaması
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Çok Sevdiği Motosikleti Ölümüne Neden Oldu
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın’a Duygu Dolu Mektup
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
  Genel Sekreter Baraçlı’dan Projelere Sıkı Takip
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Annelerimiz Fedakarlığın Sembolüdür
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Bakan Kacır: "2030'a Kadar Seviye 3 Yerli Otonom Aracın Ülkemizde Üretilmesini Hedefliyoruz"