Kategoriler

Meydan

BURASI PARİS DEĞİL KOCAELİ: TÜRK DÜNYASINDAN İLHAM ALIP TASARLADILAR

Öğrenciler, tasarladığı kıyafetleri defilede sergiledi

Kocaeli'deki Moda Akademisi'nde eğitim alan kursiyerlerin bir yıl boyunca hazırladığı eserler, "Türk Dünyasının İlhamıyla: Kültürel Mirasın Modern Yorumu" programında sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Defile, ilgiyle takip edildi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İstihdam Akademileri çatısı altında hizmet veren Moda Akademisi'nde 8 farklı branşta eğitim alan 254 kursiyer, eserlerini yıl sonu sergisinde görücüye çıkardı. Türk dünyasının zengin kültürel mirasından ilham alınan 20 özgün tasarım moda severlerin beğenisine sunuldu. Defile, renkli görüntülere sahne oldu.
Programın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı birçok değerli proje var. Bu çalışmalardan biri de Moda Akademisi. 254 öğrenci mezun oldu. Bu şu demek; esasında farkındalığı ortaya çıkaran yerel yönetim anlayışı. Sadece meslek edindirme değil, bir bilim ve sanatı da içinde blunduran anlayışla çalışmalarını devam ettiren belediyecilik kavramı. Hakikaten sergi çok değerli. Hocalarımız emek sarf ettiler. Öğrencilerin katkılarıyla farklı vizyon kattılar. Bizde büyükşehir belediyesi olarak bu çalışmaları devam ettireceğiz. Dil ile ilglli akademi kurmayı düşünüyoruz, tarımla ilgili de çalışmalarımız devam edecek. Kocaeli, belediyecilik hizmetleri açısından Türkiye'de lider. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu çalışmalarının hem ücretsiz hemde gönüllülük esasına dayalı olması, bizlerin şehirciliği ne boyuta getirdiği göstermiş oluyor" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Kartepe'de Ormanlara Giriş Yasaklandı: Denetimler Aralıksız Sürüyor
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Komek Sepeti, Yaz Finaline Renk Kattı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Körfezli Sporcular EUSA Şampiyonası’nda Hakemlik Yaptılar
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Ak Parti’de Dur Durak Yok!
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Geleneksel Sokak Oyunları Millet Bahçelerine Taşındı
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir Orman Yangınlarına Karşı Farkındalığı Artırıyor
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Gonca’da Bireyler “Ben de Varım” Diyor
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
İZMİT'TE KUYUMCU VURGUNU: "ALTIN VE PARALARLA YURT DIŞINA KAÇTI" İDDİASI
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
ORMAN YANGINLARININ ÖNLENMESİ İÇİN YAPILAN DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
KULÜBEDE ÖLDÜRÜLMÜŞ, İKİ GÜN SONRA GÖMÜLMÜŞTÜ: "AĞABEYİM AZMETTİRDİ" İTİRAFI