Kategoriler

Meydan

YANGIN RİSKİNE KARŞI KRİTİK UYARI: YASAL İŞLEM UYGULANACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, yol kenarlarına sigara izmariti atılmaması ve anız yangınlarına sebep olunmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Her yıl yol kenarlarına atılan sigara izmaritlerinden kaynaklanan birçok yangın ihbarına müdahale eden Kocaeli İtfaiyesi, vatandaşların daha duyarlı davranmasını istedi. İzmaritlerin yangına neden olmakla kalmayıp doğaya zarar verdiği ve çevre kirliliği oluşturduğu belirtildi. Özellikle kırsal kesimlerde seyahat eden vatandaşların araçlardan izmarit atmaması uyarısında bulunuldu.
Kocaeli Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı açıklamasında, yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle sigara izmaritlerinin yere atılmaması konusunda hassasiyet gösterilmesinin can ve mal kaybını önlemek için büyük önem taşıdığı vurgulandı. Hububat hasadından sonra toprak hazırlığı, hastalık ve zararlılarla mücadele ile yabancı ot kontrolü amacıyla yasak olmasına rağmen anız yakma olaylarının devam ettiği belirtildi. Anız yangınlarının orman yangınlarına, enerji ve telefon hatlarının zarar görmesine, trafik kazalarına ve yerleşim yerleri ile hayvan barınaklarının zarar görmesine neden olduğu kaydedildi.

Yasal işlem uygulanacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, anız yangınlarına sebep olanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacağını duyurdu. Vatandaşların can ve mal kaybına yol açan bu tür olaylara karşı duyarlı olmaları istendi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
Kartepe'de Ormanlara Giriş Yasaklandı: Denetimler Aralıksız Sürüyor
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Komek Sepeti, Yaz Finaline Renk Kattı
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Körfezli Sporcular EUSA Şampiyonası’nda Hakemlik Yaptılar
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Ak Parti’de Dur Durak Yok!
GÜNDEM
Geleneksel Sokak Oyunları Millet Bahçelerine Taşındı
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir Orman Yangınlarına Karşı Farkındalığı Artırıyor
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Gonca’da Bireyler “Ben de Varım” Diyor
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
İZMİT'TE KUYUMCU VURGUNU: "ALTIN VE PARALARLA YURT DIŞINA KAÇTI" İDDİASI
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
ORMAN YANGINLARININ ÖNLENMESİ İÇİN YAPILAN DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
KULÜBEDE ÖLDÜRÜLMÜŞ, İKİ GÜN SONRA GÖMÜLMÜŞTÜ: "AĞABEYİM AZMETTİRDİ" İTİRAFI