Kategoriler

Meydan

HEREKE KALESİ'NE ZİYARETÇİLERDEN TAM NOT

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, tarihi Hereke Kalesi’nde İstanbul, Yalova ve Polonya’dan gelen vatandaşlarla sohbet etti.

Yalovalı aile, “İçi bu kadar yeşil ve bakımlı bir kale görmenin mutluluğunu yaşadık” dedi

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, tarihi Hereke Kalesi’nde İstanbul, Yalova ve Polonya’dan gelen misafirlerle bir araya geldi. Ziyaret sırasında vatandaşlarla sohbet eden Başkan Söğüt, Körfez’in kültürel mirasının korunması ve turizmin geliştirilmesi yönündeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Misafirler ise tarihi atmosferde keyifli anlar yaşadıklarını dile getirdi.

TURİSTLER İLGİ GÖSTERİYOR

Hereke Kalesi, 19. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiş ve stratejik bir savunma noktası olarak önemli bir görev üstlenmiştir. Körfez’in tarihine tanıklık eden kale, günümüzde hem tarih severlerin hem de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Başkan Söğüt, kalenin hem bölge kültürüne hem de turizmine katkı sağlamak amacıyla çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

TANITIMA ÖNEM VERİYORUZ

Başkan Söğüt, “Hereke Kalesi sadece Körfez’in değil, bölgenin tarihi ve kültürel zenginliğinin önemli bir parçasıdır. Gelen misafirlerimizle burada buluşmak, onlarla sohbet etmek bizi çok mutlu ediyor. Tarihimizi yaşatmak ve tanıtmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Ziyaret sırasında misafirlerle yapılan samimi sohbetler, Körfez’deki kültürel turizmin canlılığını gözler önüne serdi.

GÜÇLÜ BAĞ KURULUYOR

Körfez Belediyesi’nin bölge tarihine sahip çıkma ve turizmi canlandırma çalışmaları kapsamında düzenlenen bu tür etkinlikler, Hereke Kalesi’nin değerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor. Başkan Söğüt’ün ziyaretleri, bölge halkı ve turistler arasında güçlü bir bağ oluşturuyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Gebze Tabduk Emre Camii’ne Büyükşehir Eli Değiyor
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kandıra Belediye Zabıtasının Dikkati Muhtemel Bir Felaketi Önledi
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Baraçlı’dan İtfaiyecilere Moral Ziyareti
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Ömeroğlu Yeni Kurulacak Afet Koordinasyon Merkezini İnceledi
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Körfez Kent Konseyi’nden İş Birliği Ve Vizyon İstişareleri
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Rehberlik Semineri Tamam, Sıra Yetenek Sınavında
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Plaj Voleybolu İçin Geri Sayım Başladı
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Eski Emniyet Müdürü Hamdi Tokmak Vefat Etti
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Avrupa Şampiyonluğu İçin Mücadele Edecek
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Tatilcilerin Can Simidi KOSKEM Oluyor