Kategoriler

Meydan

Öğrencilere akademik düzeyde tiyatro eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın tüm kent çerçevesinde lise ve dengi okullarda tiyatronun sevdirilmesi ve öğrencilerimize akademik standartta tiyatro eğitiminin verilebilmesi için başlattığı çalışma sürüyor. Şehir Tiyatroları sanatçısı Engin Benli’nin İzmit Atılım Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdiği ‘tiyatro’ konulu seminer de öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılandı. Son derece samimi bir ortamda gerçekleştirilen seminer sonrasında öğrenciler ilk gençlik yıllarından ekranlara uzanan tiyatro serüveni hakkında Benli’yi soru yağmuruna tuttu.

 

 

YETENEK TEK BAŞINA YETMEZ

‘Türkiye’de tiyatro sanatının yeri’,  ‘Tiyatro ile mesleki anlamda ilgilenmek için izlenecek yol’ ve ‘Tiyatro mesleğinin çalışma alanları’ ana başlıklarının konu edildiği seminerde; Atılım Anadolu Lisesi öğrencileri, özellikle tiyatroyu bir meslek olarak yaşamın merkezine almak ve kalıcı başarı elde edebilmek için neler gerektiği konusunda Benli’ye çeşitli sorular yöneltti. Soruları içtenlikle yanıtlayan Şehir Tiyatroları sanatçısı, tiyatral yeteneğin başarının tek anahtarı olmadığını; kalıcı başarının, düzenli çalışma, azim, bilgi ve sürekli gelişim gibi pek çok kavramı da içerdiğini dile getirdi.

 

ÖĞRETMENLER DE YARARLANIYOR

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde başlatılan çalışmada orta öğrenim kurumlarının tiyatro sorumlusu öğretmenlerine dönük “Oyun seçimi”, “Oyunculuk çalışmaları”, “Dramaturji”, “Sahneleme Teknikleri” ve “Süreç yönetimi” seminerleri de Şehir Tiyatroları profesyonel sanatçıları tarafından tamamen ücretsiz olarak veriliyor. Tüm seminer programı katılımcıların derslerini aksatmaması için ders saatleri dışında uygulanıyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Söğüt, Umreden Dönen Okutan’a Konuk Oldu
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Kayıp Merve Bulundu
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Karaosmanoğlu, Söğüt’ü Makamında Ziyaret Etti
GÜNDEM
222 Kez Görüntülendi.
2 Kişi Öldü, Körfez'li Esnaf Ölümden Döndü!
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
1 Ton 100 Kilo Gümrük Kaçağı Tütün Ele Geçirildi
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
“6. Doğu Marmara Uluslararası Proje Pazarı 2024” KOÜ Teknopark'ta
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Sanat Dolu Gece
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Derince’mizi Ortak Akılla Yönetmekte Kararlıyız
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Hasta Nakil Ambulanslarıyla Tedaviye Güvenli Ulaşım
GÜNDEM
27 Kez Görüntülendi.
Genç Kızdan 3 Gündür Haber Alınamıyor