Kategoriler

Meydan

İSU'DAN BİR İLK DAHA

Ahmet YARAR

Türkiye’de Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile elektronik evrak ve imzaya geçen 8. kurum olan İSU Genel Müdürlüğü, kamu, özel sektör ve vatandaşların evraklarını internet sitesi üzerinden elektronik ortamda takip edecek sistemi devreye aldı.


Modern altyapının yanı sıra işletmecilikte de bir çok projeye imza atan İSU Genel Müdürlüğü, vatandaşlara kolaylık sağlayacak bir ilki daha gerçekleştiriyor. EBYS ile e-evrak ve e-imza sürecine bu yılın başında geçerek kağıt israfının önüne geçen kurum, kamu-kurum ve kuruluşları ile vatandaşlara kolaylık sağlayacak sistemi uygulamaya aldı. Mevcut sistemde, çeşitli nedenlerle İSU Genel Müdürlüğü’ne başvuran kamu, özel sektör ve vatandaşlardan gelen resmi yazılar, istek ve şikayet dilekçe ve mektup gibi evraklar EBYS’ ye kayıt ediliyor ve kendilerine belge numarası veriliyordu. 

Geliştirilen yazılım ile yeni devreye alınan sistemde ise, gelen evraklara belge numarası yanı sıra barkod numarası da verilmeye başlandı. Evrak sahipleri, istedikleri yerde kurumun internet sitesi olan www.isu.gov.tr adresine girerek kendilerine verilen belge, barkod numaraları ve doğrulama kodu ile evraklarının takiplerini yapabilecek; Evrakın ne aşamada olduğunu da öğrenme imkanı elde edecek. Ayrıca, kurum,kuruluşlar ile vatandaşlar kendilerine yazılan yazıların kimler tarafından imzalandığını, iş akışını da gözlemleme imkanına kavuştu.  
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Yerde Yuvarlanması Tepki Çeken AK Partili Meclis Üyesi Görevinden İstifa Etti
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Leyleklerin Yuvasını Yıkılmaktan Kurtardı
GÜNDEM
49 Kez Görüntülendi.
Esra Muti Keleş’ten Bir Şampiyonluk Daha
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Sahte İlanlarla 52 Milyonluk Vurgun Yapan 44 Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
ENGELSİZ YAŞAMIN MERKEZİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
KENT KONSEYİ VE STK’LAR BAŞKAN SÖĞÜT’Ü KUTLADI
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
AHIRDA ÇIKAN YANGINDA 4 BÜYÜKBAŞ TELEF OLDU
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
SİLAHI TEMİZLERKEN KENDİNİ VURDU
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
30 TON BENZİN YÜKLÜ TANKERİN KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Kültür Evi’nde Çalışmalar Sürüyor