Kategoriler

Meydan

22.KENT BAYRAMLAŞMASI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen Kent Bayramlaşması’nın 21’incisi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

 Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli, Kocaeli Kent Konseyi işbirliği ile geleneksel olarak 2004 yılından bu yana düzenlenen kent bayramlaşmasının 22’incisi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bayramlaşmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bayramlaşmada barış, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi.

 

22. KENT BAYRAMLAŞMASI

Bu bayram 22’inci kez düzenlenen Kent Bayramlaşması’na Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekilleri Nihat Ergün, İlyas Şeker ve Sibel Gönül,  Çevre ve Orman Eski Bakanı Osman Pepe, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcıları Gökmen Mengüç, Doğan Erol ve Feyzullah Okumuş, Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ve parti yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

 

KURBAN FEDAKARLIKTIR

Kent Bayramlaşması’nda konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Bayramların birliğin beraberliğin göstergesi olduğunu ifade etti. Bakan Ergün “Bayramlar yakınlaşmak ve kaynaşmak için iyi zamanlardır. Bayramlarımız gerçek bayram tadında. Ülkemizi, şehrimizi ve insanımızı seviyoruz. Seviyorsanız fedakarlık yaparsınız. Kurban en çok sevilenden feragat etmektir. Bizde sevdiklerimiz için fedakarlık yapıyoruz. Yeterince fedakarlıkta bulunmuyorsak bilelim ki yeterince sevmiyoruz demektir” şeklinde konuştu.    

 

 

 

DÜNYAYA İNSANLIĞI ÖĞRETİYORUZ

Bayramların sevinç günü olduğunu ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Dünyaya insanlığı, kardeşliği öğretecek seviyeye geldik. Bayramlaşmaya katılan herkesi, özellikle şehit ve gazi yakınları yetim, öksüz ve kimsesizler olmak üzere tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum” dedi.

 

BAYRAMLAR BİZİM İNSANLIK İMTİHANIMIZDIR

Kocaeli Hasan Basri Güzeloğlu da konuşmasında “. Böylesi anlamı bir buluşmaya Kocaeli Valisi olarak katılmaktan çok mutluyum. Bayramları bayram yapan birlikte olmak, paylaşmak ve kaynaşmaktır. Sevinçleri çoğalmak acıları azaltmaktır. Kocaeli’de bayramla bu kadar örtüşen bir etkinliğe şahit olmaktan mutluluk duydum” dedi. Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman vatandaşların bayramlarını kutladı.

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

22. Kent Bayramlaşması programı, her yıl olduğu gibi hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Törende hoş geldin ikramı olarak çikolata ve kolonya sunuldu. Bayramlaşmanın ardından 2000 kişilik etli pilav, ayran, tatlı, çay, su ve pişmaniye ikramı yapıldı.

 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
KTO’da Deprem Destekçilerine Teşekkür Programı Ve Meclis Bir Arada Yapıldı
GÜNDEM
Atletizm de Körfez Adına Büyük Başarıları
GÜNDEM
Denizciler Caddesi’nde Kararı Halk Verecek
GÜNDEM
UYUŞTURUCU TACİRİ GÖZALTINA ALINDI
GÜNDEM
ŞEHİRLERARASI YOLCU OTOBÜSÜ BARİYERLERE ÇARPTI: 2 YARALI
GÜNDEM
OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI YAYA YARALANDI
GÜNDEM
KOSTÜ'DEN FİYAT AÇIKLAMASI: "ÜNİVERSİTE SİYASET YAPMA YERİ DEĞİLDİR"
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
MHP’li Demirbaş’tan Söğüt’e Kutlama Ziyareti
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
VALİ YAVUZ: "SAĞLIK TURİZMİNDE GİDEREK ÖNEMLİ YERE GELDİK"
GÜNDEM
28 Kez Görüntülendi.
Otomobil 10 Metrelik İstinat Duvarından Uçtu: 5 Ağır Yaralı