Kategoriler

Meydan

Korkmaz: “Başörtüsüne karşı olanlar 7 Haziran’ı bekliyor”

Korkmaz: “Başörtüsüne karşı olanlar 7 Haziran’ı bekliyor”

 AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, milletvekili aday adaylarını kabul ettiği haftalık yönetim kurulu toplantısında konuştu: “Başörtülü kadınlarımızın okullara, hastanelere, evlatlarının yemin törenlerine giremediği günleri hiç kimse unutmasın. Çünkü bu yasakları getiren zihniyet yıllardır AK Parti zayıflasın, halk AK Parti’den bıksın diye sabırla bekliyor. Bir köşeye çekilmiş 7 Haziran’ı iple çekiyor. Ama halkımız izin vermediği sürece o günler geri gelmeyecektir” dedi.

 “KAPALI AÇIK AYRIMI BİTTİ”

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, haftalık yönetim kurulu toplantısında milletvekili aday adaylarını ağırladı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda 5’i kadın 19 aday adayı kendini tanıtıp, yönetim kurulu üyelerinden temayül yoklamasında destek istedi. Korkmaz, aday adaylarının çok olmasının partinin zenginliğini ifade ettiğini belirterek, özellikle kadın aday adaylarına başarı diledi. Başörtülü kadınların AK Parti’den önce çektiği eziyetleri hatırlatan Korkmaz, “Başörtülü kızlarımız üniversitelere alınmıyor, bırakın memur olmayı sokakta dolaşmaları bile eleştiriliyordu. Çok şükür bugün böyle bir dert kalmadı. Herkes özgürce yaşıyor, kadınlarımız kapalı veya açık diye ayırt edilmiyor” dedi.

 “SAĞLAM İRADE İLE AYAKTAYIZ”

7 Haziran seçimlerinin bu açıdan büyük önem taşıdığına dikkat çeken Korkmaz şöyle devam etti: “Başörtülü kadınlarımızın okullara, hastanelere, askeriyede evlatlarının yemin törenlerine giremediği günleri lütfen hiç kimse unutmasın. Çünkü bu yasakları getiren zihniyet yıllardır AK Parti zayıflasın, halk AK Parti’den bıkıp, uzaklaşsın diye sabırla bekliyor. Şimdi kendilerini bu hedefe çok yaklaşmış hissediyorlar. 7 Haziran’da halkın AK Parti’den bir anlık da olsa uzaklaşmasını, ellerine geçecek bu fırsatla 14 yılda elde edilmiş tüm kazanımları tekrar geriye sarmayı bekliyorlar. Ancak unuttukları bir şey var ki, AK Parti demek halkın iradesi demektir. Bu parti, halkın sağlam iradesiyle ayakta kaldı”.

“SİBEL GÖNÜL HEPİMİZİN GURURUDUR”

Korkmaz, AK Parti’de kadınlara büyük önem verildiğine, genel merkezden mahalle yönetimlerine kadar her kademede kadınların en az %25 kontenjan ile temsil edildiğine dikkat çekti: “Milletvekilimiz Azize Sibel Gönül örneği ortada. Bu kentten çıkmış, milletvekili olmuş, partimizin genel merkez kadın kolları başkanlığına getirilmiştir. Azize Sibel Gönül bütün kadınlarımız için gurur kaynadığıdır. Başka partiler yıllarca aynı isimler üzerinde dönüp dolaşırken bu partide her kademe kendini yenilemekte ve sürekli güçlenmektedir. Bu açıdan yeniden aday olmayan Sayın Sibel Gönül’e milletvekilli olarak yaptığı hizmetler için teşekkür ediyor, yeni kadın adaylarımıza başarı diliyorum” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
VALİ YAVUZ: "SAĞLIK TURİZMİNDE GİDEREK ÖNEMLİ YERE GELDİK"
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
Otomobil 10 Metrelik İstinat Duvarından Uçtu: 5 Ağır Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KO-MEK İlçe Sergileri Heyecanı Başlıyor
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Emlak Kulübü, Kuruluşunun 2. Yılını Coşkuyla Kutladı
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
Söğüt: "Tüm Kamu Kurumları İle İş Birliği İçinde Olacağız"
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Ben, Sen Yok Biz Varız
GÜNDEM
40 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu