Kategoriler

Meydan

MUSTAFA EFE, VALİ’DEN ÜNİVERSİTE VE ÇÖP FABRİKASI İÇİN YARDIM İSTEDİ

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Körfez Ticaret Odası’nda ilk kez düzenlenen Meslek Komiteleri Toplantısı’na katıldı. Toplantıda, ilçe ile ilgili istek ve beklentilerini sıralayan Oda Başkanı Mustafa Efe, çeşitli konuların yanı sıra Üniversite ve Çöp fabrikası hakkında da yardım talep etti.

 Odada düzenlenen toplantıya, Vali ve Oda Başkanının yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Denli,  Meslek Komite temsilcileri ve protokol da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Mustafa Efe, ilçe ile ilgili istek ve beklentileri olduğunu belirterek, ‘’İlk kez böyle bir toplantı düzenleniyor ve burada, inşaat, petrol, kimyasal ve imalat alanlarında meslek komitelerinin sorunları anlatılacak. Ben de, ilçemizin beklentilerini sıralayarak sayın Vali’mden destek ve yardım isteyeceğim. Bunların başında yapılacak denilen ama süreci uzayan Hacı Osman Mahallesi’nde ki üniversite ile İlimtepe’de Sağlık Meslek Lisesi için yardım istiyoruz. Yine İlimtepe’de planlama içine alına duble yol yapımı, Kuzey Anadolu Otoyolu’nun hatalı olarak gösterilen Körfez çıkışının daha ileri alınması ve bağlantı yolu verilmesi diğer taleplerimiz. Tütünçiftlik Fener Gölü’nün halka kazandırılması ve Akuapark yapılması için destekleri de bir diğer talebimiz. Körfez’de, limanlaşma ile birlikte başlayan Konteynır alanı ve alt yapı hakkında da destek bekliyoruz. Konteynır alanları Barbaros Mahallesi’ne kaymaya başladı. Sayın Vali’mden, Karayolları’na ait alanda bir bölümün tır parkı için verilmesi ve Körfez halkının tek genişleme alanı olan İlimtepe’de yapımı düşünülen çöp fabrikası konusunda yapılmaması için destek vermesini de istiyoruz’’ dedi.

Bu konuşmanın ardından söz alan Vali Güzeloğlu, tamamen farklı konulara değinerek yaptığı konuşmasında, ‘’Kocaeli, 2023 yılında dünyadaki ilk 10 ülke olma hedefimizde çok önemli bir il. Körfez’de bu alanda sanayi bölgesi ve yaşam alanı olarak önemli. En büyük zenginlik birlik ve beraberliktir. Yeni sanayi dönemini yakalamalı ve içinde olmalıyız. Kuralı koyan olmazsanız, kurala uyan olursunuz. Körfez’de, meslek komitelerinin yanında olacak ve çalışmalarında destek vereceğiz’’ dedi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.


Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe’ye STK ve Kurumlardan Ziyaretler
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KO-MEK’te İlk Sergi Kartepe İle Başladı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Çöp Konteynerleri Dezenfekte Ediliyor
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
KEDFE’de Dursun Güven Tazeledi
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi Müdürlüklerinde Devir Teslim Töreni Yapıldı
GÜNDEM
110 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: "Ülkemizin Yapı Taşları Emekçilerimizdir"
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
 "U" Dönüşü Kazası: 5 Yaralı
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt, “Körfez, Tüm Renkleriyle Güzel”
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
“Bir Patent Fikrim Var” Ödül Töreni Gerçekleştirildi
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Büyükakın: İşbirliği İçinde Çalışmaya Devam Edeceğiz