Kategoriler

Meydan

BAŞKAN BARAN: GENÇLERİN HEYECANINA İHTİYACIMIZ VAR

Kocaeli Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen “Geleceğin Yönünde Aydınlar” programı kapsamında gençlerle bir araya gelen Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez’in ve Kocaeli’nin geleceği konusunda gençlere çeşitli bilgiler aktardı.

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezinde gerçekleştirilen programa Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kocaeli Kent Konseyi Başkanımız Abdullah Köktürk, Genel Sekreterimiz Gültekin Görüm, Kocaeli Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ozan Denli ve Sakarya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Alperen Şerifoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Başkan Baran, Deneyimlerini Gençlerle Paylaştı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Gençlik Meclisi Başkanı Ozan Denli, toplantıyı tertip etmelerindeki amacın gençlerin Kocaeli’nin gelişmesi konusunda eleştirilerini, önerilerini ve düşüncelerini Kocaeli’nin yöneticilerine söyleyebilmeleri olduğunu dile getirdi. Gençleri yerel yönetimlerle ile biraya getirmeye devam edeceklerini vurgulayan Denli, davetlerini kırmayarak toplantıya katılan Belediye Başkanı İsmail Baran’a teşekkür etti. Açılış konuşmasının ardından konuşan Belediye Başkanı İsmail Baran ise deneyimlerini gençlerle paylaştı ve gençlerin hayatta başarılı olabilmeleri için bazı önerilerde bulundu.

Geleceğinize Sahip Çıkın

Körfez Belediyesi’nin Kent Konseyi ile ortak projeler ürettiğini ifade eden Başkan Baran, gençlere ülke ve dünya gündemini mutlaka takip etmeleri gerektiğini vurgulayarak, gençlerin geleceklerine sahip çıkması temennisinde bulundu. Gençlerin özellikle son zamanlarda dünyada yaşanan olayları iyi görüp, değerlendirmesi gerektiğini kaydeden Başkan Baran, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizin gibi geleceğe sahip çıkan gençlere her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Çalışan, okuyan, üreten, araştıran, ülkemizin dertleriyle dertlenen gençlerimiz ile geleceğe daha güvenle bakacağız.” Dedi.

Eğitim Alanında Örnek Uygulamaları Hayata Geçirdik

Başkan Baran, gençlere yönelik projelerden spor okulları hizmeti, gençlik merkezleri, eğitime katkı payları, amatör spor kulüplerine malzeme yardımı, Körfez genelinde yürütülen yatırımlar hakkında da değerlendirmede bulundu. Türkiye’de tek burs veren belediye olduklarını ifade eden Başkan Baran, “Eğitime her konuda destek oluyoruz. Sadece ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren okullarımıza ve öğrencilerimize değil, farklı illerde okuyan öğrencilerimizin eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. Bunun yanı sıra dershane hizmetini vatandaşlarımızın ayaklarına getirdik. E-dershane hizmetiyle öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin derslerini, ödevlerini kolaylıkla yapmalarını sağladık. Bu çerçevede projemiz ülke geneline örnek olarak En İyi Sosyal Sorumluluk dalında birincilik ödülüne layık görüldü.” Şeklinde konuştu.

Teknolojiyi İyi Kullanmalıyız

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Başkan Baran, dünyanın hızla değiştiğini dile getirerek, “Bugünkü iletişim teknolojilerini sizlere anlatmama gerek yok, çok hızlı gelişiyor çünkü. Bugün istediğimiz bilgilere ulaşmamız teknoloji sayesinde çok hızlıdır. Bu aslında bir nimet, bu teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak kendimizi daha da geliştirebiliriz.” Dedi.

Gençlerin Heyecanına İhtiyacımız Var

Gençlerle bir arada olarak coşkularını paylaşmanın çok güzel olduğunu belirten Başkan Baran, "Buraya gelerek sizinle buluşmak ve sizlerden enerji almak heyecan verici. Siz gençler olmadan hiç bir şey olmaz. Allah sizleri var eylesin, daim eylesin. Sizleri çok seviyorum iyi ki varsınız. Bu coşkunuz ve heyecanınız hiç eksilmesin. Çünkü bizim sizlerin bu heyecanına çok ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.



Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe’ye STK ve Kurumlardan Ziyaretler
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KO-MEK’te İlk Sergi Kartepe İle Başladı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Çöp Konteynerleri Dezenfekte Ediliyor
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
KEDFE’de Dursun Güven Tazeledi
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi Müdürlüklerinde Devir Teslim Töreni Yapıldı
GÜNDEM
110 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: "Ülkemizin Yapı Taşları Emekçilerimizdir"
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
 "U" Dönüşü Kazası: 5 Yaralı
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt, “Körfez, Tüm Renkleriyle Güzel”
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
“Bir Patent Fikrim Var” Ödül Töreni Gerçekleştirildi
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Büyükakın: İşbirliği İçinde Çalışmaya Devam Edeceğiz