Kategoriler

Meydan

İBNİ SİNA MAHALLE KONAĞI'NIN TEMELİ ATILDI

Birbiri ardına yapılan vizyon projelerle Kocaeli'nin en gözde yaşam alanlarından biri haline gelen Derince’de bu kez İbni Sina Mahalle Konağı’nın temeli atıldı.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgeye yeni bir sosyal yaşam merkezi daha kazandırılmış olacak
 

Yeni bir sosyal yaşam merkezi

Projelerin bir bir hizmete sunulduğu Derince’de geçmişten günümüze uzanan eserler arasında yer alan ‘Mahalle Konakları’ da hayat buluyor. Bu bağlamda mahalle sakinlerinin sosyal ve kültürel yaşamlarına katkı sunmak amacıyla Derince Belediyesi tarafından projelendirilen İbni Sina Mahalle Konağı için temel atma töreni düzenlendi. Bekir Sıtkı Özer Okulu’nun karşısındaki alana inşa edilen sosyal yaşam merkezinin temel atma törenine Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri,  kaymakamlık ve belediye daire müdürleri ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

“Bu projemiz, yaptığımız sohbetlerde ortaya çıktı”

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan temel atma töreninde ilk konuşmayı yapan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, söz verdikleri projeleri bir bir hizmete sunmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. İbni Sina bölgesine kazandırılan mahalle konağı ile ilgili bilgiler veren Başkan Bulut, "Bu projemiz, mahalle sakinlerimiz ile yapmış olduğumuz sohbetlerde ortaya çıktı. Vatandaşlarımız böyle bir ihtiyaçları olduğunu ifade ettiler. Biliyorsunuz şehirleşmenin artması ile birlikte komşuluk ilişkileri bile değişti. Artık apartmanlardaki insanlar, komşular bile birbirini tanımayan konuma geldi. İşte biz de bu eksikliği giderme adına, plan tadilatı ve mülkiyet çalışmasının ardından bu projemizi hayata geçiriyoruz” dedi.

“Söz verdiğimiz projeleri hizmete sunuyoruz”

Yaptıkları projelerle Derince’yi cazibe merkezi haline getirdiklerini belirten Başkan Bulut, “Söz vermiş olduğumuz projeleri yerine getirmek için gayret gösteriyoruz. Yolları, altyapıları, üstyapıları ve projeleri ile Derince değişiyor. Geçtiğimiz aylarda Ahmet Yesevi Camii’nin temelini attık. Önümüzdeki süreçte Allah’ın izniyle Kapalı Pazar ve Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi’nin de temelini atacağız. Bunun yanı sıra tamamlanan projelerimiz var. Yelken Kültür Merkezi ve Kapalı Yüzme Havuzu’nun tanıtımlarını da organize edeceğiz. Yapmış olduğumuz bütün projeler sizlerin mutluluğu için” dedi. Vatandaşların projelere sahip çıkmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Bulut, “Sizler sahip çıkarsanız, bizim bu yapmış olduğumuz binalar ve tesisler anlam kazanıyor. Bu projelerimizi hep beraber sahipleneceğiz ve koruyacağız.” dedi.

 “Çok fonksiyonlu olarak hizmet verecek”

Derince Kaymakamı Akın Yılmaz ise konuşmasında “İbni Sina Mahalle Konağı çok büyük bir hizmet olacak. Çocuklarımıza, yaşlılarımıza, meslek edinmek isteyen vatandaşlarımıza, çok fonksiyonlu bina olarak hizmet verecek. Fakat önemli olan bu binalara yapıldıktan sonra sahip çıkmak, süreklilik kazandırabilmek. Bu noktada vatandaşlarımızın gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Bu buluşmalar aynı zamanda devletle, halkın kaynaştığı etkinlikler oluyor. Belediye başkanımız, siyasi parti temsilcilerimiz, daire müdürlerimiz hepimiz sizler için buradayız. Şunu da vurgulamak istiyorum ki Derince’mizde sağlık ve eğitimle ilgili çok önemli yatırım programlarımız var. Hizmetlerinden dolayı belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyor, bu güzel projelerin devamını bekliyorum” dedi.

Mahalle Konakları ile Sosyal Hayata Destek

Toplam 626 m² inşaat alanına sahip, 300 m² taban alanı üzerine inşa edilen İbni Sina Mahalle Konağı, zemin kat ve bir normal kattan oluşuyor. Eğitim alanından sağlık uygulamalarına, sosyal projelerden kültürel etkinliklere kadar pek çok alanda hizmet verecek olan İbni Sina Mahalle Konağı’nın zemin katında, 4 adet aile hekimi odası, 1 adet gebe izleme ve aile planlama odası, 1 adet bebek ve çocuk emzirme aşılama odası, 1 adet laboratuvar, 1 adet bebek emzirme odası ve tuvaletlerin yer aldığı sağlık ocağı ile 2 adet derslik ve tuvaletlerin bulunduğu kurs yer alıyor. Konağın 1. katında ise 5 adet derslik, 1 adet çok amaçlı salon ve bu salona bağlı bir depo, tuvaletler, kombi odası, çay ocağı, ofis ve fuayenin bulunduğu kısım yer alıyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
VALİ YAVUZ: "SAĞLIK TURİZMİNDE GİDEREK ÖNEMLİ YERE GELDİK"
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
Otomobil 10 Metrelik İstinat Duvarından Uçtu: 5 Ağır Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KO-MEK İlçe Sergileri Heyecanı Başlıyor
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Emlak Kulübü, Kuruluşunun 2. Yılını Coşkuyla Kutladı
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
Söğüt: "Tüm Kamu Kurumları İle İş Birliği İçinde Olacağız"
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Ben, Sen Yok Biz Varız
GÜNDEM
40 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu