Kategoriler

Meydan

AFETLERE KARŞI GÜÇLÜ BİR KOCAELİ

Büyükşehir’den “Afetlere Dirençli Toplum Şûrası ve Çalıştayı”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaşanabilecek muhtemel bir afet olayı veya acil durum karşısında hazırlıklı olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir öncülüğünde düzenlenecek “Afetlere Dirençli Toplum Şûrası ve Çalıştayı” 25 Aralık Perşembe günü (yarın) Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Şehirde afet yönetimi kapasitesini güçlendirmeyi amaçlayan çalıştay, paydaşlar arası iş birliğini artırıp, toplumsal faydayı öncelikleyen somut politika ve proje önerileri oluşturacak.

 

KOCAELİ AFETLERE KARŞI BİR ARAYA GELİYOR

Afetlere hazırlık ve dayanıklılık alanında örnek projelere imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentteki sivil toplum kuruluşlarını, kamu kurumlarını, akademisyenleri ve diğer paydaşları bir araya getirecek olan “Kocaeli Afetlere Dirençli Toplum Şûrası ve Çalıştayı’nı” 25 Aralık Perşembe günü (yarın) saat 09.30’da Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirecek. Büyükşehir öncülüğünde, ŞÛRA Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenecek olan bu çalıştayda; Kocaeli’de afet yönetimi kapasitesinin güçlendirilmesi, paydaşlar arası iş birliğinin artırılması ve toplumsal faydayı önceleyen somut politika ile proje önerileri oluşturulacak.

 

ÇALIŞTAY ÖNEMLİ BİR KONU İLE AÇILIŞ YAPACAK

Açılış töreninde, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler ve Afet Politikaları Kurulu Üyesi Jeoloji Profesörü Dr. Şükrü Ersoy, “Geleceğe Geçmişten Daha İyi İnşa Etmek İçin Afetle Başetme Kapasitesinin Arttırılması” konusundaki görüşlerini paylaşacak. ŞURA Kent Politikaları ve Araştırma Merkezleri organizasyonunda gerçekleşecek çalıştay değerlendirme oturumu ile birlikte 4 oturumdan oluşacak.

 

AFET YÖNETİMİNDE İŞ BİRLİĞİ VE KATILIM ÖN PLANDA

Çalıştay ile Kocaeli’nin afet yönetim kapasitesinin güçlendirilmesi planlanıyor. Buna göre mevcut Kocaeli Afet Müdahale Planı (TAMP) ve İl Risk Azaltma Planı (İRAP) uygulamalarına toplumun etkin katılımını artırmak, kurumlar arası iş birliğini geliştirmek ve afetlere dirençli bir şehir vizyonunu hayata geçirmek gibi başlıca konular çalıştayda masaya yatırılacak.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Konforlu Ulaşım İçin İşbaşında
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir Zabıtası Yolda Bırakmadı
GÜNDEM
Kayapınar Mesire Alanı Dilovası’na Nefes Olacak
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Akademik Hafıza Kocaeli’nin Geleceğiyle Birleşiyor
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
57 Derecelik Sıcak Suyla Sağlık Turizminin Yeni Adresi Olacak
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Vali Aktaş: "Tüm İslam Aleminin Regaip Kandili Mübarek Olsun"
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Körfez Kışa Çiçeklerle Hazırlanıyor
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
“GERİ KAZANIM SUYU” İLE ÖNEMLİ BAŞARI
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
AFETLERE KARŞI GÜÇLÜ BİR KOCAELİ
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Raylı Sistem Güçleniyor, Ulaşım Çağ Atlıyor