banner2752
banner2750
banner2776

TÜRKİYE’NİN EN MODERN HAYVAN PAZARI İZMİT’TE YAPILDI
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 29 Ağustos Pazartesi günü kurbanlık hayvan kabulüne başlayacak olan tesislere giderek incelemelerde bulundu. Yaklaşık 22 dönümlük bir alan üzerine kurulan hayvan pazarının Türkiye’nin en modern hayvan pazarı olduğunu söyleyen Başkan Doğan”  ilimiz, Türkiye’nin milli geliri en yüksek şehirlerinden biri hatta şu anda birinci sırada.  Dolayısıyla her tür ticaretin, her tür ekonomik döngünün fazla olduğu bir şehir. Kurbanda bu ticari döngünün önemli bir parçası ve aynı zamanda bizim ibadetimizin bir gereği.

 

KURBANLIKLAR KÖPRÜ ALTLARINDAN MODERN PAZARA

 

Kurban Bayramının dışında da farklı zamanlarda kesimleri yapıldığından hayvan giriş çıkış döngüsünün oranları çok yüksek. Belki de on binleri bulan bu sayılar şehrimizde böyle bir pazarı yapmayı gerektirdi. Yıllardır hayvanlar şehrin kenar bölgelerinde, alt geçitlerde el yordamıyla yapılmaktaydı. Biz geçtiğimiz yıllarda bu uygulamayı daha organize hale getirdik ve hayvanları bir yerde toplamaya çalıştık. Ama sonra Türkiye’nin en modern hayvan pazarını hatta olabiliyorsa hayvan borsasını kuralım dedik.  Türkiye’deki bütün örneklerini inceledik ve olabileceğin en iyisini şehrimizde hayata geçirdik.

Yaklaşık 22 dönüm arazi üzerinde kurmuş olduğumuz tesisimizde gerekli olabilecek her şeyi düşündük.   Merkezimizde büyükbaş ve küçükbaş olmak üzere yaklaşık 2 bin hayvan barınabilecek.

 

SAĞLIĞI BAŞKÖŞEYE OTURTUYORUZ

 

Tabi ki kurbanlık alınıp satılırken bir anlamda insan sağlığının da,  hayvan sağlığının da çok dikkatle korunması gerekiyor.  Türkiye’nin ilk doktor Belediye Başkanı olarak yaptığımız tüm çalışmalarda sağlığı başköşeye oturtuyoruz.  Pazarımıza hayvanları giriş yaptığı andan itibaren araçların temizliği de dahil hayvanların tüm kontrolleri veteriner hekimlerimiz tarafından yapılacak. Satış için getirilen bütün hayvanlar gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra gönül rahatlığıyla vatandaşlarımıza teslim edilecek.

İnşallah yurdun dört bir yanından satış için buraya gelen, büyük emek verdikleri gözü gibi baktıkları  hayvanlarını en uygun koşullarda satıp emeklerinin karşılıklarını alacaklar” şeklinde konuştu.

 

 

TERCİH SEBEBİ ÇOK

 

Satıcıların hayvan pazarına gösterdikleri ilginin de kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Doğan “ inşallah hayvan pazarımızda satıcılarımızın yüzü gülecek. Vatandaşlarımızın hayvan pazarımızı tercih etmesinin birçok sebebi var ama belki de en büyük sebep hemen yanımızda Büyükşehir Belediyemizin mezbahasının bulunması.  Hayvan pazarımız konum olarak ta çok avantajlı bir yerde. Şehir dışından hayvan getiren vatandaşlar, şehir içine girmeden otobandan çıkıp hemen pazarımıza gelebilecekler.

 

İKİNCİ ADIM HAYVAN BORSASI

 

Tesisimizin 12 ay kullanılması arzusundayız. Burada umut ediyorum bundan sonraki adımımız da bir hayvan borsasını da oluşturmak olacak. Bizim halkımız en güzel şeylere  layık, biz bu düşünceyle hizmetlerin her zaman en iyisini yapma gayretindeyiz” dedi.

 

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

 

Büyükşehir Belediyesi Mezbahası yanındaki hayvan pazarında 5900 metrekare kapalı alan bulunuyor. Tesislerde hastalık şüphesi taşıyan hayvanların muhafaza edileceği karantina padokları, alım satım kantarları, giriş ve çıkışta araçları tamamen dezenfekte eden dezenfekte tünelleri, pazarın her kösesinden duyulabilecek şekilde kurulmuş ses ve anons sistemi, 1036 metrekare kullanım alanından oluşan misafir yatakhaneleri, soyunma ve duş odaları, mescit, mutfak, idari birimler, teras ve restoranın yer aldığı sosyal tesisler, TIR parkı, samanlık, pazarın önemli noktalarının kontrol edildiği güvenlik kamera sistemi ve paratoner, gebe hayvanların tespiti için gözlem bölümleri, sızdırmazlık esasına göre düzenlenmiş çevre kirliliği yapmayan gübre çukuru, yağmur ve temizlik sularının tahliyesi için yapılmış kanallar bulunuyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680