25 yıldır devam  eden gelenek

Körfez’de Yarımca bölgesinde aralıksız 25 yıldır devam eden bir gelenek var; Davulcular… O davulcuların özelliği ise giydiği kıyafetler ve söyledikleri manilerde gizli…

 

Körfez’de 25 yıldır devam eden gelenek, oldukça ilgi çekiyor. Körfez Belediyesi tarafından her yıl mübarek Ramazan ayı öncesinde mahalle davulcuları için izinler verilirken, o izni alanlar arasında bir geleneği sürdüren ekipte var.  Hacı Osman Mahallesi’nde bundan 25 yıl önce Ramazan davulculuğu yapmaya başlayan Yavuz Özdemir, yaptıkları işin önemini iyi bildiklerini belirterek, “Gelenek ve göreneklerimiz yaşatılması adına elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz” diyor.

FESLİ DAVULCULAR

Körfez Belediyesinin kontrolünde ve denetiminde olan davulcular, ilk davula gece saat 01.30 civarında vuruyor ve söyledikleri manilerle mahalle sakinlerinin ilgisini ve dikkatini çekiyor. Osmanlı motifli kıyafetlerle davulları çalan davulcuları mahalle sakinleri büyük bir heyecanla camlarda ve balkonlarda bekliyor. Hatta davulcularla fotoğraf çektirmek için evlerinden sokağa inenler bile oluyor.

KURALLARA UYUYORUZ

Ramazan davulculuğunun bir gelenek olduğunu ve yaşatmak gerektiğini belirten Yavuz Özdemir, “Gerçekten güzel bir geleneğimiz var. Ramazan denilince akla ilk gelen unsurlardan birisi davulcular. Önemli bir iş yapıyoruz. İnsanları sahura kaldırıyoruz. Ekibimizde bulunan her kişi kurallara ve mevzuata uyarak davullarını çalıyorlar. Mahalle sakinlerimiz sağ olsunlar bizi bağırlarına basıyor” diyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.