Ali Çakır 5. Fırını aldı.

Körfez Tütünçiftlik’te biri pasif 3, Yarımca’da da aktif 1 fırın işleten Ali Çakır, Tütünçiftlik Yavuz Sultan Selim Mahallesi ile Yenikent arasında kalan Hazal Ekmek Fırını’nın da işletmesini Menderes Yıldız’dan devir aldı. Bu fırınla birlikte aktif 4 olmak üzere 5 fırının sahibi olan Ali Çakır, ekmek imalatındaki başarısını arttırmış oldu.

İşletmesini devir aldığı fırının günlük 1500 tezgah ekmek satışı olduğunu ve ayrıca işletmenin bünyesinde kafenin de yer adlığını belirten Ali Çakır, ‘’Burayı işleten işletmecilerin bu alanda tecrübeleri olmadığı için su yatırımı sorunlar yaşanmış. İlçenin gelişecek olan noktalarından birisinde bu yatırımı yaptım. Düzenlemelerden sonra işletmenin adını Çakıroğlu yapacağım, umarım hayırlı olur’’ dedi.

İlçenin devirli tek ruhsat sahibi

Ali Çakır, ilçede ruhsatı fırın işletmesi olarak devir yapılabilen 3 fırına sahip tek fırıncısı olarak da bu alanda ki tecrübesini kanıtlıyor. İlçedeki diğer fırınların ekmek fırını olarak devir ruhsatı bulunmuyor. Yasaya göre, mevcut fırın devredilirse, aynı sektörde ruhsat devri olmuyor ve fırın kapanıyor. 5. Fırına yatırım yapan Ali Çakır, 5 aydır fırın esnafının zarar ederek çalıştığını, ilçede 3 fırının  da satışa çıktığını ama işletme ruhsatı devredilemediği için alıcı bulunamadığını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.