Büyükakın Ve Söğüt, Körfezli STK’larla Buluştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci kez üst üste aday gösterilen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, saha çalışmalarını sürdürüyor. Söğüt, önceki gün de Körfez Kent Konseyi bünyesindeki sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile bir araya geldi. Tütünçiftlik’te bulunan Körfez Kent Konseyi binasında gerçekleşen buluşmaya Körfez’deki STK’lar geniş katılım gösterdi. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da oturumda hazır bulundu.

GENİŞ KATILIM VARDI

Toplantıya belediye başkanları Büyükakın ve Söğüt’ün yanı sıra; Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Nurettin Okutan, MHP Körfez İlçe Başkanı Av. Doğan Bekiroğlu, BBP Körfez İlçe Başkanı Selim Öztürk, Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk, Kocaeli Anadolu İlleri Dernekler Federasyonu Başkanı Alican Kazgan, Kocaeli Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal, dernek başkanları, mahalle muhtarları ile STK temsilcileri hazır bulundu.

“STK’LARLA BİRLİKTE HAREKET ETTİK”

Toplantıda ilk olarak konuşan Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, katılan tüm STK temsilcileri ile programda hazır bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın ve körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’e teşekkür etti. Daha sonra söz alan ilçe belediye başkanı Söğüt, “Kentimizdeki sivil toplum kuruluşlarımız ile her zaman yakın diyalog içinde olduk. Geride kalan beş yıl boyunca derneklerimizi kent yönetimine dahil etme çabası içinde olduk. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde devam edecek” dedi.

YAPILAN ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Söğüt konuşmasının devamında ise ilçede yapılan hizmetlerle ilgili genel bir değerlendirmede bulundu. Başkan Şener Söğüt’ün ardından söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise, Körfez ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile bir arada olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Körfez ilçede geride kalan beş yıllık dönemde önemli hizmetlerin yapıldığını dile getiren Büyükakın, yapılan tüm projeleri Büyükşehir ve Körfez belediyelerinin iş birliğinde yürütüldü.

“MİLLETİMİZ YİNE ERDOĞAN DEDİ”

31 Mart Pazar günü çok önemli bir seçim yapılacağını dile getiren Büyükakın, “Mayıs ayında milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhur İttifakına yeniden devleti yönetme yetkisini verdi. Yapılan hizmetlerin devamı ve yeni projelerle kentimizin gelişimine katkıda bulunmak için kadrolarımızla hazırız. Bizim bu seçimden sonra yapacağımız çalışmaların ilk sırasında depreme yönelik hazırlıkları var.

“DEPREM VE ULAŞIM ÖNCELİĞİMİZ”

Bizim önceliğimiz başta deprem olmak üzere doğal afetlerin tamamına hazır bir kent imar etmek. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Ayrıca ulaşım konusu da önceliklerimiz arasında olacak. Körfez Atalar Mahallesinden başlayan ve yapımını Ulaştırma Bakanlığının üstlendiği bir metro projemiz var. Bu işin bir an önce başlaması için konuyu takip ediyoruz. Bu konuya büyük önem veriyoruz. Ayrıca Körfez ilçemiz ağır tonajlı araçların girip çıktığı bir yer. Bu bölgeyi de içine alacak şekilde bir Lojistik Köy projemiz var. Bu çalışmalar ilçemiz ve kentimiz için çok önemli” diye konuştu.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.