Derince’de Atatürk Saygı ile Anıldı

ÇELENK SUNUMU GERÇEKLEŞTİ

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde ülke genelinde düzenlenen törenlerle anıldı. Derince’de gerçekleşen törenlerin ilk durağı İlçe Kaymakamlığı oldu. Kaymakamlık tören alanında gerçekleşen anma programı Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Burhan Arpacı ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saatler 09:05’i gösterirken sirenler eşliğinde saygı duruşu gerçekleşti ve İstiklal Marşımız okundu. Aynı anda eş zamanlı olarak Derince Belediyesi önündeki alanda düzenlenen törenle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk saygıyla ve özlemle anıldı.

SABANCI’DA ANMA PROGRAMI

Derince Kaymakamlığı’ndaki çelenk sunumunun ardından ilçedeki ikinci program Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Bu yıl Derince Necip Fazıl Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı anma programı katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programında günün önemine yönelik selamlama konuşmaları yapıldı. 10 Kasım dolayısıyla çeşitli gösterilerin gerçekleştiği program ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve Cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürk temalı resim sergisinin gezilmesiyle tamamlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.