Erdoğan TBMM'de
 ERDOĞAN ALKIŞLARLA GİRDİ
 
CHP'lilerin çıkmasının ardından Erdoğan, Genel Kurul salonuna ayakta alkışlanarak geldi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı mazbatasını, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten aldı. Çiçek, mazbatayı teslim ederken yaptığı konuşmada; "Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını Yüksek Seçim Kurulu bir tutanakla bize getirdi. Milletimiz demokrasimiz için hayırlı olsun" dedi. 
 
İŞTE YEMİN METNİ
Mazbata tesliminin ardından kürsüye gelen Erdoğan, Cumhurbaşkanı yeminini etti. Anayasa'nın 103. maddesinde yer alan yemin metni şöyle; "Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817