banner2752
banner2750
banner2776

Kandıra Belediyesi’nden Önemli Tarım Projesi

“2020 Yılı SOGEP Başarılı Proje Başvuruları Kandıra Kırsal Kalkınma Platformu - 3K İlk Tarım” konulu proje kapsamında dezavantajlı gruplara yönelik anlamlı bir projeye hayata geçiyor. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Kandıra Belediyesi, Ağaçağıl Mahallesi’nde toprak verimliliği yüksek, çevre yerleşim ve ana bağlantı yolları güzergahında, aynı zamanda Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GİOSB)’ne yakın Kandıra Belediyesine ait, yaklaşık 25 dönümlük arazi üzerinde, 3 dönüm kapalı alan SERA ve 12 dönüm açık alanda yılın her ayı organik ürün yetiştiriciliği yapılacak tarım projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

KOMPLEKS TESİS 45 İŞÇİ

Uygulanacak proje ile Sera ve açık tarım uygulamalarının yapılacağı arazi üzerinde aynı zamanda soğuk depolama, paketleme, sınıflandırma, ürün işleme atölyesi ve sosyal tesis alanları ile kompleks bir tesis kuruluyor. Tesiste, proje kapsamında verilecek olan eğitim ve sertifikasyon programlarını tamamlama ön koşulu ile, Kandıra Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan destek alan ve İŞKUR’ a kayıtlı aktif iş arayan 28 Kadın, 15 Erkek ve 2 Engelli istihdam edilecek.

KANDIRA KIRSAL KALKINMA PLATFORMU

“2020 Yılı SOGEP Başarılı Proje Başvuruları Kandıra Kırsal Kalkınma Platformu - 3K İlk Tarım” konulu proje ile istihdamın artırılması, kırsaldan kente göçün engellenmesi, dezavantajlı grupların işsizlik, mesleki eğitim düzeyi düşüklüğü, ekonomik ve sosyal eşitsizlik gibi ortak sorunlarının sürdürülebilir bir tarım uygulaması ile kırsal kalkınma modeli oluşturularak çözülmesi hedefleniyor. 2.798.960,39. TL (KDV Dahil) bütçeli ve 2.458.960,39 TL TL (KDV Dahil) destekli projenin bir an evvel faaliyete geçmesi için çalışmalar sürüyor.

MALİYETLER GELİRLE KARŞILANACAK

Proje Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kandıra Kaymakamlığı,  Kandıra Sosyal Hizmet Turizm Gıda Taşımacılık İnşaat Tic. Ltd. Şti, Kocaeli Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Kandıra İlçe Tarım Müdürlüğü, Kocaeli İŞKUR Müdürlüğü, Kandıra Ziraat Odası, Özel İşletmeler (Narköy, Kurtyeri Ekoköyü) ile ortaklaşa hayata geçirilecek. Personel ihtiyacı ve işletme maliyetleri gibi mali unsurları, proje işletme gelirleri ile karşılanarak projenin sürdürülebilirliğinin sağlanması hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680