KAZGAN '' KANTİNLERİMİZDE KURALLARA UYULMAKTADIR.''

Kazgan konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Son dönemlerde basın yayın organlarınca okul kantinlerinde cips, kola, gazlı içecekler, şekerler, kızartmalar  yapıldığı, sağlıksız ürünlerin çocuklarımıza satıldığı kamuoyuna lanse edilmiştir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 840 kantini denetledi bunlara sadece 43 kantine hijyen ve gıda güvenliği eksikliği değil evrak eksikliği nedeniyle uyarı cezası verilmiştir. Hiçbir gerçeklik ifade etmeyen bu haberlerle, kantinci esnafı ciddi şekilde yıpratılmıştır” dedi.

Kazgan açıklamanın devamında,”TÜRKİYE KANTİNCİLER FEDERASYONU VE KOCAELİ KANTİN İŞLETMECİLERİ DERNEĞİ olarak ‘’Anne mutfağı Kantinlerde’’ diyerek 2005 yılından beri fiziki alanı yeterli ve tam gün eğitim veren okullarda yemek hizmeti kantinci esnafı tarafından verilmektedir. Ayrıca okullarımız kantinlerinin bir çoğunda mutlaka sıcak çorba çeşitleri ve milli kültürümüzü yansıtan yöresel yemekler yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın  yayımlamış olduğu okul kantinlerinde satışı yapılacak ürünlerle ilgili 10.03.2016 tarihli genelgede ambalajlı ürünlerde 200 kcal ve altında yer alan ürünlerin satışı mevcuttur. Yapılan çalışmalar bize bunu gösterdi. Biz ne kadar çocuklarımıza SÜT, AYRAN VE MEYVE tüketme alışkanlığı kazandırmaya çalışsakta, çocuklarımızın Televizyon sosyal medya diğer görsel , yazılı iletişim kurumlarında yayınlanan reklamlar çocuklarımızı olumsuz etkilemektedir. Kaldı ki; gerek okul çevresinde bulunan işyerlerinde okul kantinlerinde satışı uygun olmayan (kola,gazlı içecek,cips) gıdalara çocukların erişiminin ve tüketmesinin önlenmemesi gerekse beslenme çantalarına velilkerin bu ürünleri koymaları genelgenin amacına ulaşması engellenmekte sadece kantinci esnafı mağdur  edilmektedir. Kocaeli Kantin İşletmecileri derneği kurulduğu günden bu yana yapmış olduğu tüm çalışmalarda             önce öğrenci, sonra işletmeci mantığı ile hareket etmiştir ve edecektir. Kantin işletmelerini modern ve yaşanabilir mekanlar haline getirmek için tüm enerjisini bu yönde harcayan , kendi çocuğuna yedirmediğini çocuklarımıza da satmayan kantinci esnafımız bu haberlerle yıpratılmaya çalışılmıştır. Hepimiz, kendi ekmeğinin peşinde olan, ailesi ile birlikte çalışan ve halk arasındaki tabirle kendi yağında kavrulan orta ölçekli esnaflarız. Basının ve kamuoyunun bilgisine sunulur” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.