KÖRFEZ BELEDİYESİ'NDEN SURİYE'YE OKUL..!

Belediye meclis üyeleri oy birliği ile karar verdi…

Körfez Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı ilk oturumu gerçekleştirildi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 14 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri dışında Suriye’nin Azez Kenti’nde okul yapımıyla ilgili olarak önerge verildi. Oy birliği ile kabul edilen önerge ile Türkmen kenti olan ve terör örgütleri tarafından kullanılmaz hale getirilen okul binası, yeniden inşa edilecek.

ÜÇ DERSLİKLİ OLACAK

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, konuyla ilgili meclis üyelerine bilgi vererek, “O bölgede böyle bir talep oluştu. İHH ile birlikte okulumuzu yeniden inşa ederek Türkmen çocuklarımızın eğitimlerine devam etmelerini sağlayacağız. 3 derslikli bir okul olacak. Soydaşlarımızın ihtiyacı vardı. Belediye olarak yapacağımız yardım ile okulumuzu inşa edeceğiz” dedi. CHP’li Fevzi Canbaz, “Güzel bir düşünce. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Önerge önce meclis gündemine alındı daha sonra da oy birliği ile kabul edildi.

İKİNCİ OTURUM YAPILACAK

Meclis gündeminde yer alan, park isimlerinin yenilenmesi ve festivaller ile ilgili planlama konusunda komisyonlara ek süre verildi. Körfez’deki amatör spor kulüplerine yardım yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor ise oy birliği ile kabul edildi. İmar plan değişikliklerinin de yer aldığı gündemde 2017 yılına ait Körfez Belediyesi Kesin Hesap Bütçesi’nin görüşülmesine geçildi. Meclis, bütçe görüşmeleri için 2. oturumu 7 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00’da yapma kararı aldı.

ASFALT MÜJDESİ VERDİ

Dilek ve temenniler bölümünde meclis üyelerinden gelen soruları ve önerileri cevaplayan Başkan İsmail Baran, İSU’nun bölgede yürüttüğü alt yapı çalışmalarıyla ilgili de bilgi aktardı. Başkan Baran, “Öncelikle 4 yılı geride bıraktık. El ele gönül gönüle güzel çalışmalar yürüttük. İSU, bölgede çalışmalarını devam ettiriyor. Bu hafta sonu itibariyle onların çalışmaları tamamladığı bölgede bizler üst yapı düzenlemesini bitirerek asfalt dökme çalışmasını gerçekleştireceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.